Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival 2016: Jaga Jazzist hovedbilde
tirsdag 
20:00

Oslo Jazzfestival 2016: Jaga Jazzist

ntso

På tampen av 2014 markerte Jaga Jazzist sitt tyvende år som band, noe som med tanke på bandets relative unge gjennomsnittsalder er oppsiktsvekkende i seg selv. Men om Tønsberg-oktetten nylig unnet seg en sjelden retrospektiv hvil på vel fortjente laurbær er fjorårets album «Starfire» et udiskutabelt og kompromissløst bevis på at Jaga Jazzist stadig beveger seg i riktig retning, nemlig fremover.

«Starfire» er på en og samme tid både elektronisk, progressivt, minimalistisk, analogt, melodisk vakkert og storslagent. De fem låtene, eller komposisjonene som utgjør plata, er alle fulle av musikalske overraskelser.

Jaga Jazzist operer i et slags sjangerløst univers som låter like mye jazz som post-rock eller electronica. De har i løpet av disse årene etablert seg til å bli et av Norges mest toneangivende band. Oslo Jazzfestival er stolte av å ha dem på plakaten igjen for første gang siden 2003.

Konserten finner sted i Marmorsalen på Sentralen.

Relaterte saker

Eventbilde: Rattlesnake Milk – Røverstaden
onsdag
19:00

Rattlesnake Milk – Røverstaden

Rattlesnake Milk fra ødemarkene i Sør-Texas. De har liksom «ekstra alt» sammenlignet med de fleste andre band i samme musikalske landskap. Med musikalsk mestring treffer de blinkskudd hver gang.

Eventbilde: Blood Sweat & Tears – Røverstaden
torsdag
19:00

Blood Sweat & Tears – Røverstaden

Gå ikke glipp av denne sjansen til å oppleve en av musikkhistoriens mest markante band live!

Eventbilde: Få med deg Kvelertak!
fredag
19:00

Få med deg Kvelertak!

8. september slipper Kvelertak det etterlengtede albumet Endling, og 29. og 30. september er de klare for å innta Sentrum Scene for to eksplosive kvelder!