Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival 2016: Jaga Jazzist hovedbilde
tirsdag 
20:00

Oslo Jazzfestival 2016: Jaga Jazzist

ntso

På tampen av 2014 markerte Jaga Jazzist sitt tyvende år som band, noe som med tanke på bandets relative unge gjennomsnittsalder er oppsiktsvekkende i seg selv. Men om Tønsberg-oktetten nylig unnet seg en sjelden retrospektiv hvil på vel fortjente laurbær er fjorårets album «Starfire» et udiskutabelt og kompromissløst bevis på at Jaga Jazzist stadig beveger seg i riktig retning, nemlig fremover.

«Starfire» er på en og samme tid både elektronisk, progressivt, minimalistisk, analogt, melodisk vakkert og storslagent. De fem låtene, eller komposisjonene som utgjør plata, er alle fulle av musikalske overraskelser.

Jaga Jazzist operer i et slags sjangerløst univers som låter like mye jazz som post-rock eller electronica. De har i løpet av disse årene etablert seg til å bli et av Norges mest toneangivende band. Oslo Jazzfestival er stolte av å ha dem på plakaten igjen for første gang siden 2003.

Konserten finner sted i Marmorsalen på Sentralen.

Relaterte saker

Eventbilde: Konsert med Leif Ove Andsnes
søndag
19:00

Konsert med Leif Ove Andsnes

Norges største internasjonale klassiskstjerne med Beethoven og Dvorák på programmet. Ekstrakonsert 19. april. Begrenset antall billetter – vær rask om du vil få med deg dette.

Eventbilde: Dance With A Stranger
fredag
20:00

Dance With A Stranger

I september får du oppleve herrene Øivind Elgenes, Frode Alnæs og Bjørn Jenssen sammen med fire musikere i en frisk og vitalisert utgave.

Eventbilde: Stein Torleif Bjella til Bærum Kulturhus
torsdag
19:30

Stein Torleif Bjella til Bærum Kulturhus

En av våre aller største visekunstnere leverer melodier og historier med en formidlingsevne som få er i nærheten av.