Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival 2016: Fire! Orchestra hovedbilde
torsdag 
20:00

Oslo Jazzfestival 2016: Fire! Orchestra

ntso

Oslo Jazzfestival har hatt mange storband på programmet gjennom tidene. De siste årene har det nærmest utviklet seg til en tradisjon til å ha et frijazzstorband på programmet hvert år: 2014 kunne vi skilte med Sun Ra Arkestra og i 2015 Paal Nilssen-Love Large Unit.
I jubileumsåret ser vi over til våre gode naboer i øst og inviterer det svenske Fire! Orchestra.

Fire! Orchestras kjerne består av trioen Fire!: Mats Gustafsson (saksofoner), Johan Berthling (bass, gitar og Hammond-orgel) og Andreas Werliin (trommer). Sammen leder de orkesteret som teller 20 medlemmer på Oslo Jazzfestival. Blant disse medlemmene finner du musikere som har markert seg som Sveriges ypperste innen jazz, improvisasjon og eksperimentell rock og pop, i tillegg til markante frijazzere fra Norge, Danmark og Frankrike.

Bandet opererer i grenselandet mellom det komponerte og det improviserte. Du vil både oppleve godfot-innbydende grooves og tilsynelatende ukontrollerte eksplosjoner av improvisasjon om hverandre i den ærverdige Marmorsalen på Sentralen under Oslo Jazzfestival.

Besøk nettsiden til Oslo Jazzfestival>>

Relaterte saker

Eventbilde: Konsert med Leif Ove Andsnes
søndag
19:00

Konsert med Leif Ove Andsnes

Norges største internasjonale klassiskstjerne med Beethoven og Dvorák på programmet. Ekstrakonsert 19. april. Begrenset antall billetter – vær rask om du vil få med deg dette.

Eventbilde: Dance With A Stranger
fredag
20:00

Dance With A Stranger

I september får du oppleve herrene Øivind Elgenes, Frode Alnæs og Bjørn Jenssen sammen med fire musikere i en frisk og vitalisert utgave.

Eventbilde: Stein Torleif Bjella til Bærum Kulturhus
torsdag
19:30

Stein Torleif Bjella til Bærum Kulturhus

En av våre aller største visekunstnere leverer melodier og historier med en formidlingsevne som få er i nærheten av.