Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival 2016: Felix Peikli & Joe Doubleday presents Benny Goodman hovedbilde
onsdag 
20:00

Oslo Jazzfestival 2016: Felix Peikli & Joe Doubleday presents Benny Goodman

ntso

Felix Peikli begynte å spille klarinett i det lokale korpset da han var 8 år. Raskt utviklet han både talentet og sin lidenskap for musikk, og fant stor inspirasjon i den amerikanske jazzlegenden Benny Goodman. I 2002, kun 12 år gammel, spilte han på Oslo Jazzfestivals årlige jam med store jazzutøvere som Joe Lovano tilstede. Peikli gjorde et såpass godt inntrykk at han ble invitert tilbake dagen etter for å opptre som offisiell festivalartist i speilsalen på Grand Hotel.

I 2006, bare 16 år gammel, vant Peikli «Kjempesjansen» på NRK. Året etter begynte han å studere ved Berklee School of Music, og i løpet av påfølgende årene har han spilt med en rekke store jazznavn, deriblant John Patitucci, Joe Lovano, Dave Liebman, John Clayton, Herbie Hancock, Wayne Shorter og Ralph Peterson Jr.

Doubleday var første vibrafonisten som noen sinne fikk studieplass på den prestisjetunge jazzlinjen ved Juiliard School of Music i New York City. Etter endt masterstudium i 2015, har han hatt muligheten til å turnere med Chris Potter, spille med LCJO ledet av Wynton, opptre med Kenny Barron, og spille på det nyeste albumet til rapper og superstjerne Mac Miller.

På Oslo Jazzfestival i år skal Felix Peikli og Joe Doubleday spille med kvintetten sin bestående av Rossano Sportiello (piano), Karl Lawrence Kohut (bass) og Dag Markhus (trommer). 17. august har du sjansen til å høre dem hedre jazzlegenden Benny Goodman på Chat Noir.

Besøk nettsiden til Oslo Jazzfestival>>

Relaterte saker

Eventbilde: Opplev ISÁK på Rockefeller
torsdag
19:00

Opplev ISÁK på Rockefeller

Med tradisjonell joik, urbane synther og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk, flytter ISÁK grensene for det vi vanligvis definerer som popmusikk.

Eventbilde: Lørdagsopera på Gamle Raadhus Scene
lørdag
15:30

Lørdagsopera på Gamle Raadhus Scene

Her blir det høy kvalitet og godt humør, høye toner, sorg og drama i beste operastil.

Eventbilde: Flashback – 10 år med Retro Singers
lørdag
18:30

Flashback – 10 år med Retro Singers

Retro Singers ble startet opp i 2011 og feirer ti år i år! I den forbindelse inviterer de til jubileumskonsert med både gamle og nye Retro Singers klassikere.