Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival 2014: Tord Gustavsen – Extended Circles hovedbilde
mandag 
18:00

Oslo Jazzfestival 2014: Tord Gustavsen – Extended Circles

ntso

Oslo Jazzfestival 2014:

Tord Gustavsen – Extended Circles

Etter å ha spilt bejublede konserter for utsolgte hus både i USA og rundt om i Europa i forbindelse med lanseringen av sitt siste album Extended Circle, tar Tord Gustavsen turen til Den Norske Opera & Ballett der han vil stå for årets åpningskonsert.

Åpningskonserten tar utgangspunkt i det varme lydbildet fra publikumssuksessen Tord Gustavsen Trio (m/Mats Eilertsen og Jarle Vespestad) og beveger seg videre til et bestillingsverk der Gustavsen spiller med den unge vokalisten Synne Sanden. Ensemblet utvides med flere gjester som tilfører sine særpreg, som saksofonist Tore Brunborg, trompeter Arve Henriksen, den svenske cellisten/el.bassisten Svante Henryson og trommeslager Audun Kleive. Musikalsk kan dette peke mot kammerjazz, lyrisk minimalisme, sterke melodier, åpne lydlandskaper, subtil groove og abstrakt gospel, og vi møter Gustavsen-universet på en måte som både er gjenkjennelig og ny.

Tord Gustavsen er født i Oslo i 1970 og har allerede en lang karriere i norsk jazzliv. Han har gått jazzlinja i Trondheim og har en mastergrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo med spesialisering i improvisasjonspsykologi. Han vant Spellemannsprisen i 2009 og har mottatt en rekke kritikerutmerkelser i USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Australia. Ved siden av å spille i forskjellige grupper med bl.a. Carl Petter Opsahl og Kåre Nymark, har han vært en ettertraktet akkompagnatør og jobbet med jazzsangere som Kristin Asbjørnsen, Susanna Wallumrød, Silje Nergaard og Solveig Slettahjell. Under eget navn står Tord Gustavsen med 5 utgivelser på det tyske plateselskapet ECM, og i januar 2014 slapp han sitt siste album ”Extended Circle”, som kompletterer en dobbel trilogi med trio- og ensembleutgivelser.

Det er denne utgivelsen som danner mye av grunnlaget for denne konserten, men på Operaen strekker han seg utenfor platas musikermal og tar med seg noen flere musikervenner og danner i stedet ”Extended Circles”.

Konsertens besetning:
Tord Gustavsen – piano
Synne Sanden – vocal
Arve Henriksen –trompet
Tore Brunborg – saksofon
Mats Eilertsen – kontrabass
Svante Henryson – cello/el.bass
Jarle Vespestad – slagverk
Audun Kleive – slagverk
Tor Ditlevsen – lys
David Solheim – lyd

Relaterte saker

Eventbilde: Oslo Filharmoniske Kor 100 år
lørdag
18:00

Oslo Filharmoniske Kor 100 år

Oslo Filharmoniske Kor feirer sitt hundreårsjubileum med en storslått festkonsert, med Oslo-Filharmonien, dirigentene Cathrine Winnes og Øystein Fevang, og konferansier Ingrid Bjørnov.

Eventbilde: Mimi Webb til Parkteatret
søndag
19:00

Mimi Webb til Parkteatret

Hitmaskin og stjerne in the making – denne dama fra UK har du garantert hørt på radio de siste månedene, enten med hiten «Good Without» eller nydelige «Dumb Love».

Eventbilde: JERSEY BOYS på Chateau Neuf
torsdag

JERSEY BOYS på Chateau Neuf

Hold deg fast og rydd plass i kalenderen! Jersey Boys kommer til å ta Norge med storm og har Norgespremiere 27. januar 2022! «De hadde et særpreg, en attityd og et grep som ingen andre.»