Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival 2014: Tord Gustavsen – Extended Circles hovedbilde
mandag 
18:00

Oslo Jazzfestival 2014: Tord Gustavsen – Extended Circles

ntso

Oslo Jazzfestival 2014:

Tord Gustavsen – Extended Circles

Etter å ha spilt bejublede konserter for utsolgte hus både i USA og rundt om i Europa i forbindelse med lanseringen av sitt siste album Extended Circle, tar Tord Gustavsen turen til Den Norske Opera & Ballett der han vil stå for årets åpningskonsert.

Åpningskonserten tar utgangspunkt i det varme lydbildet fra publikumssuksessen Tord Gustavsen Trio (m/Mats Eilertsen og Jarle Vespestad) og beveger seg videre til et bestillingsverk der Gustavsen spiller med den unge vokalisten Synne Sanden. Ensemblet utvides med flere gjester som tilfører sine særpreg, som saksofonist Tore Brunborg, trompeter Arve Henriksen, den svenske cellisten/el.bassisten Svante Henryson og trommeslager Audun Kleive. Musikalsk kan dette peke mot kammerjazz, lyrisk minimalisme, sterke melodier, åpne lydlandskaper, subtil groove og abstrakt gospel, og vi møter Gustavsen-universet på en måte som både er gjenkjennelig og ny.

Tord Gustavsen er født i Oslo i 1970 og har allerede en lang karriere i norsk jazzliv. Han har gått jazzlinja i Trondheim og har en mastergrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo med spesialisering i improvisasjonspsykologi. Han vant Spellemannsprisen i 2009 og har mottatt en rekke kritikerutmerkelser i USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Australia. Ved siden av å spille i forskjellige grupper med bl.a. Carl Petter Opsahl og Kåre Nymark, har han vært en ettertraktet akkompagnatør og jobbet med jazzsangere som Kristin Asbjørnsen, Susanna Wallumrød, Silje Nergaard og Solveig Slettahjell. Under eget navn står Tord Gustavsen med 5 utgivelser på det tyske plateselskapet ECM, og i januar 2014 slapp han sitt siste album ”Extended Circle”, som kompletterer en dobbel trilogi med trio- og ensembleutgivelser.

Det er denne utgivelsen som danner mye av grunnlaget for denne konserten, men på Operaen strekker han seg utenfor platas musikermal og tar med seg noen flere musikervenner og danner i stedet ”Extended Circles”.

Konsertens besetning:
Tord Gustavsen – piano
Synne Sanden – vocal
Arve Henriksen –trompet
Tore Brunborg – saksofon
Mats Eilertsen – kontrabass
Svante Henryson – cello/el.bass
Jarle Vespestad – slagverk
Audun Kleive – slagverk
Tor Ditlevsen – lys
David Solheim – lyd

Relaterte saker

Eventbilde: Minikonsert med Samspill: Luciano Amatte
torsdag
15:30

Minikonsert med Samspill: Luciano Amatte

Luciano Amatte kommer fra Buenos Aires i Argentina, og spiller oud og afghansk rabab. Denne minikonserten er en del av en konsertserie i samarbeid med Samspill.

Eventbilde: Torsdager med Simple Jonnys Jazz!
torsdag
19:00

Torsdager med Simple Jonnys Jazz!

Brødrene Bergh byr på stemningsfull jazzmusikk, midt på Karl Johan, hver torsdag!

Eventbilde: Jason Derulo kommer til Oslo!
fredag
18:30

Jason Derulo kommer til Oslo!

Få med deg showet til en av de mest dynamiske popartistene i verden!