Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival 2014: Michel Legrand hovedbilde
mandag 
21:00

Oslo Jazzfestival 2014: Michel Legrand

ntso

Oslo Jazzfestival 2014:

Michel Legrand

På åpningsdagen 11. august har Oslo Jazzfestival gleden av å presentere den franske legenden Michel Legrand for vårt publikum. Legrand er en brilliant jazzpianist, filmkomponist extraordinaire og en regelrett hitmaker. Han er en levende europeisk kulturskatt av den sjeldne sorten.

– Siden jeg var en ung gutt har min ambisjon vært å leve et liv fullstendig omgitt av musikk. Drømmen min er å ikke gå glipp av en eneste tone. Det er grunnen til at jeg aldri har slått meg til ro med en enkelt sjanger og disiplin. Jeg elsker å spille, dirigere, synge og skrive – og da innen alle sjangre, sier Legrand om sin evigvarende musikalske rastløshet.

I løpet av sin stadig like aktive karriere har 82årige Legrand samarbeidet med storheter som Miles Davis, John Coltrane, Stan Getz, Dizzy Gillespie, Bill Evans, Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Ray Charles og en mengde andre legender. Han har laget musikk til over 200 spillefilmer, og vunnet hele 3 Oscar-statuetter for beste sang skrevet til film.

Michel Legrand er en evigung franskmann som like naturlig leder en jazzkvartett, skriver eviggrønne pop-låter eller dirigerer et orkester. Han komponerer musikk til banebrytende musikaler som Paraplyen i Cherbourg, og hippe franske nybølge-filmer som Bande à part. I hans verden er det like naturlig å jobbe med Miles Davis som Barbra Streisand, og han gjør begge deler med like mye klasse. En elegant, men kul katt som kan måle seg med de største, rett og slett fordi han er en av de største.

Solveig Slettahjell og Karin Krog

Som om ikke en konsert med Michel Legrand er staselig nok i seg selv, har vi også invitert inn Karin Krog og Solveig Slettahjell som gjesteartister.
Både Krog og Slettahjell er blant våre flotteste jazzvokalister. Begge har hver sin Spellemannspris stående på bokhyllen, og en lang rekke spennende prosjekter og samarbeid på CVene sine – bl.a Karin Krogs album You Must Believe In Spring fra 1974 bestående av kun Legrand-komposisjoner.

Besetning:
Michel Legrand – sang, piano
Pierre Boussaguet – kontrabass
François Laizeau – trommer
Karin Krog – sang
Solveig Slettahjell – sang

Relaterte saker

Eventbilde: Konsert med Leif Ove Andsnes
søndag
19:00

Konsert med Leif Ove Andsnes

Norges største internasjonale klassiskstjerne med Beethoven og Dvorák på programmet. Ekstrakonsert 19. april. Begrenset antall billetter – vær rask om du vil få med deg dette.

Eventbilde: Dance With A Stranger
fredag
20:00

Dance With A Stranger

I september får du oppleve herrene Øivind Elgenes, Frode Alnæs og Bjørn Jenssen sammen med fire musikere i en frisk og vitalisert utgave.

Eventbilde: Stein Torleif Bjella til Bærum Kulturhus
torsdag
19:30

Stein Torleif Bjella til Bærum Kulturhus

En av våre aller største visekunstnere leverer melodier og historier med en formidlingsevne som få er i nærheten av.