Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival 2014: Magnolia Jazzband m/ Topsy Chapman hovedbilde
torsdag 
19:00

Oslo Jazzfestival 2014: Magnolia Jazzband m/ Topsy Chapman

ntso

Oslo Jazzfestival 2014:

Magnolia Jazzband m/ Topsy Chapman

Magnolia Jazzband har vært en sentral del av norsk jazzliv i over 40 år og har hele 13 album og en dvd på merittlista. Bandet har et stort og trofast publikum her hjemme, men de spiller også regelmessig i Europa og har gjestet jazzens hjemby New Orleans, en rekke ganger. Forankret i 1920- og 1930-tallets New Orleans-jazz, har Magnolia Jazzband et rikholdig repertoar og flere hundre kirkekonserter bak seg.

Topsy Chapman vokste opp med gospelmusikk og er nært knyttet til kirkens musikalske tradisjoner. Som 18-åring, flyttet hun til New Orleans hvor hun har bodd siden. Chapman oppnådde internasjonal anerkjennelse gjennom musikalen «One Mo’ Time» som ble satt opp i New Orleans og på Broadway, etterfulgt av en omfattende turné i Europa. Musikalen besøkte også Norge. Hun har også sitt eget gospelband, The Chapman Singers, som består av hennes to døtre i tillegg til henne selv.

Chapman gjestet Oslo Jazzfestival for første gang allerede i 1986, og hun har samarbeidet med Magnolia Jazzband utallige ganger. Samarbeidet blir alltid vellykket, og nå er de tilbake. Utgivelsen “Live at Oslo Concert Hall” dokumenterte dette meget fruktbare samarbeidet, noe vårt publikum hadde gleden av å overvære sist i 2012. I år har vi igjen invitert dem til å en ny og stemningsfull aften i Oslo Domkirke.

Besetning: Topsy Chapman (vokal), Anders Bjørnstad (trompet), Georg Michael Reiss (klarinett), Gunnar Gotaas (trombone), Håkon Gjesvik (piano), Børre Frydenlund (banjo), Sebastian Haugen-Markussen (bass), Torstein Ellingsen (trommer).

Relaterte saker

Eventbilde: Jan Eggum 70 – Festkonsert på Sentrum Scene
onsdag
19:00

Jan Eggum 70 – Festkonsert på Sentrum Scene

Dropp alle andre planer denne kvelden og bli med å feire Jan Eggum – som faktisk innrømmer at han fyller 70!

Eventbilde: Wallmans Dinnershow «Dirty Little Secrets» er HELT rått!
onsdag
19:00

Wallmans Dinnershow «Dirty Little Secrets» er HELT rått!

Wallmans Oslo tar både magi og mat på alvor. Dinnershowet «Dirty Little Secrets» er et hakeslippfremmende og artistene er hypnotiske å følge med på. Du vil ikke gå glipp av dette.

Eventbilde: Det Norske Kammerorkester – Jul i Buenos Aires
onsdag
19:30

Det Norske Kammerorkester – Jul i Buenos Aires

Hva er deiligere enn litt argentinsk tango før jula setter inn for alvor? Denne kvelden på et julepyntet Sentralen kan du glemme mørke og kulde.