Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival 2014: Lill Lindfors hovedbilde
onsdag 
19:30

Oslo Jazzfestival 2014: Lill Lindfors

ntso

Oslo Jazzfestival 2014:

Lill Lindfors

Etter stort påtrykk fra publikum har Oslo Jazzfestival gleden av å invitere den legendariske svenske sangeren og entertaineren Lill Lindfors tilbake til Oslo.

Under Oslo Jazzfestival i 2005 og ved 25-årsjubileet i 2011 sørget hun for smekkfull sal i Oslo Konserthus. Lindfors leverte et fantastisk show, og publikum jublet av begeistring, også de som måtte nøye seg med å oppleve vokaldivaen og hennes musikere fra korplassene bak scenen.

Siden sist har Lindfors som alltid hatt mange jern i ilden, både som sangerinne og som UNICEF-ambassadør. I 2013 fikk hennes karriere også et løft via den svenske utgaven av Hver gang vi møtes.

Lill Lindfors er en av Nordens aller største entertainere. Hun har gledet publikum i over 40 år med alt fra pop- og jazzlåter til roller i musikaler og samarbeid med symfoniorkestre. Hun har over 70 plateutgivelser bak seg og har mottatt en lang rekke utmerkelser gjennom en imponerende karriere. Samarbeidet mellom Lindfors og Claes Crona Trio ble etablert i 2003 og har siden vært en publikumsfavoritt både hjemme i Sverige og her i Norge.

Om musikerne:

Ved siden av sitt virke som jazzgitarist, er Mats Norrefalk lærer i afroamerikansk tradisjon ved Örebro Musikhögskola. Han har blant annet spilt med Håkan Hagegård og gitt ut CD med Ulf Samuelsson.

Peter Asplund arbeider som jazztrompetist og komponist, og har samarbeidet med artister som Lisa Ekdahl, Bo Kaspers Orkester, Kent, Robert Broberg og Viktoria Tolstoy.

Claes Crona er ikke ukjent for Oslos jazzpublikum. Han har gjestet Oslo Jazzfestival en rekke ganger, og trioen hans har turnert verden over med kjente navn som Buddy de Franco, Toots Thielemans, Svante Thuresson og Scott Hamilton. Med seg i trioen denne gang har han norgesvennen Hans Backenroth på bass og Jocke Ekberg på trommer.

Lill Lindfors (vokal)
Mats Norrefalk (gitar, vokal)
Peter Asplund (trompet/flygelhorn, vokal)
Claes Crona (piano)
Hans Backenroth (bass)
Jocke Ekberg (trommer)

Relaterte saker

Eventbilde: Jan Eggum 70 – Festkonsert på Sentrum Scene
onsdag
19:00

Jan Eggum 70 – Festkonsert på Sentrum Scene

Dropp alle andre planer denne kvelden og bli med å feire Jan Eggum – som faktisk innrømmer at han fyller 70!

Eventbilde: Wallmans Dinnershow «Dirty Little Secrets» er HELT rått!
onsdag
19:00

Wallmans Dinnershow «Dirty Little Secrets» er HELT rått!

Wallmans Oslo tar både magi og mat på alvor. Dinnershowet «Dirty Little Secrets» er et hakeslippfremmende og artistene er hypnotiske å følge med på. Du vil ikke gå glipp av dette.

Eventbilde: Det Norske Kammerorkester – Jul i Buenos Aires
onsdag
19:30

Det Norske Kammerorkester – Jul i Buenos Aires

Hva er deiligere enn litt argentinsk tango før jula setter inn for alvor? Denne kvelden på et julepyntet Sentralen kan du glemme mørke og kulde.