Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival 2014: Hyllest til Ella Fitzgerald hovedbilde
tirsdag 
19:00

Oslo Jazzfestival 2014: Hyllest til Ella Fitzgerald

ntso

Oslo Jazzfestival 2014:

Hyllest til Ella Fitzgerald

Kaba Orchestra er et 12 manns ministorband, bestående av Norges ypperste jazzmusikere, som alle har en forkjærlighet for 1940 og 50tallets swing -jazz!

Orkesteret ble etablert i 2009 av trombonisten Kristoffer Kompen og trompetisten Erik Eilertsen – begge kjent fra ”Jazzin Babies” . Navnet KABA er hentet fra Oslos første jazzklubb som holdt sted på Restaurant Kaba, like ved Nasjonalteateret. Kaba Orchestra har som mål å ikke bare hylle musikken tidligere generasjoners musikere spilte, men å vise at musikken også på ingen måte er glemt eller utdatert! Swingjazzen har etterlatt et sterkt avtrykk i jazzhistorien over hele verden, og lever i beste velgående den dag i dag.

Kaba Orchestra holdt sin debutkonsert under Oslo Jazzfestival i 2010, med vokalisten Majken Christiansen som gjest. Våren 2012 reiste orkesteret på månedslang Norgesturne, i regi av Rikskonsertene. På denne turneen gjestet vokalistene Kirsti Huke, Sinne Eeg (DK), Ingar Kristiansen og Odd Rene Andersen orkesteret. Da den ni ganger Grammy-nominerte superstjernen Kurt Elling (USA) åpnet Oslo Jazzfestival 2013 i Den Norske Opera var Kaba Orchestra igjen på scenen, sammen med verdenstjernen i Oslos storstue.

Under årests festival har Kaba Orchestrafått sitt ønske oppfylt om å få gjenta det suksessfulle samarbeidet med Majken Christiansen fra 2010. Repertoaret vil være hentet fra storheter som Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Duke Ellington og Count Basie.

Majken Christiansen synger jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være en viktig inspirasjonskilde. Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de klassiske tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning. Majken er født og oppvokst i København, men har siden 2001 bodd i Oslo. De siste 15 årene har Majken vært en av Skandinavias mest populære swingjazz-sangerinner.

Besetning:
Sax: Kasper Værnes, Håvard Fossum, Lars Frank.
Trombone: Jørgen Gjerde, Kristoffer Kompen.
Trompet: Erik Eilertsen, Marius Haltli, Kåre Nymark Jr.
Piano: David Skinner.
Bass: Jens Fossum.
Gitar: Svein Erik Martinsen.
Trommer: Hermund Nygård.
Vokal: Majken Christiansen

Relaterte saker

Eventbilde: Rasmus og Verdens Beste Band – Rockekonsert for barn
lørdag
14:00

Rasmus og Verdens Beste Band – Rockekonsert for barn

Rasmus og Verdens Beste Band har fenget små og store siden 2007. Nå er de klare til å innta Store Sal, med ny musikk og et show uten sidestykke.

Eventbilde: Opplev Emma Steinbakken i Spektrum!
lørdag
18:30

Opplev Emma Steinbakken i Spektrum!

Norges nye superstjerne, Emma Steinbakken, til Oslo Spektrum!

Eventbilde: Bb Scene tilbyr stemningsfull jazzmusikk – midt på Karl Johan!
lørdag
21:30

Bb Scene tilbyr stemningsfull jazzmusikk – midt på Karl Johan!

Brødrene Bergh er et spisested og bar med en forkjærlighet for jazzmusikk og Italiensk pizza.