Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival 2014: Hyllest til Ella Fitzgerald hovedbilde
tirsdag 
19:00

Oslo Jazzfestival 2014: Hyllest til Ella Fitzgerald

ntso

Oslo Jazzfestival 2014:

Hyllest til Ella Fitzgerald

Kaba Orchestra er et 12 manns ministorband, bestående av Norges ypperste jazzmusikere, som alle har en forkjærlighet for 1940 og 50tallets swing -jazz!

Orkesteret ble etablert i 2009 av trombonisten Kristoffer Kompen og trompetisten Erik Eilertsen – begge kjent fra ”Jazzin Babies” . Navnet KABA er hentet fra Oslos første jazzklubb som holdt sted på Restaurant Kaba, like ved Nasjonalteateret. Kaba Orchestra har som mål å ikke bare hylle musikken tidligere generasjoners musikere spilte, men å vise at musikken også på ingen måte er glemt eller utdatert! Swingjazzen har etterlatt et sterkt avtrykk i jazzhistorien over hele verden, og lever i beste velgående den dag i dag.

Kaba Orchestra holdt sin debutkonsert under Oslo Jazzfestival i 2010, med vokalisten Majken Christiansen som gjest. Våren 2012 reiste orkesteret på månedslang Norgesturne, i regi av Rikskonsertene. På denne turneen gjestet vokalistene Kirsti Huke, Sinne Eeg (DK), Ingar Kristiansen og Odd Rene Andersen orkesteret. Da den ni ganger Grammy-nominerte superstjernen Kurt Elling (USA) åpnet Oslo Jazzfestival 2013 i Den Norske Opera var Kaba Orchestra igjen på scenen, sammen med verdenstjernen i Oslos storstue.

Under årests festival har Kaba Orchestrafått sitt ønske oppfylt om å få gjenta det suksessfulle samarbeidet med Majken Christiansen fra 2010. Repertoaret vil være hentet fra storheter som Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Duke Ellington og Count Basie.

Majken Christiansen synger jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være en viktig inspirasjonskilde. Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de klassiske tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning. Majken er født og oppvokst i København, men har siden 2001 bodd i Oslo. De siste 15 årene har Majken vært en av Skandinavias mest populære swingjazz-sangerinner.

Besetning:
Sax: Kasper Værnes, Håvard Fossum, Lars Frank.
Trombone: Jørgen Gjerde, Kristoffer Kompen.
Trompet: Erik Eilertsen, Marius Haltli, Kåre Nymark Jr.
Piano: David Skinner.
Bass: Jens Fossum.
Gitar: Svein Erik Martinsen.
Trommer: Hermund Nygård.
Vokal: Majken Christiansen

Relaterte saker

Eventbilde: Konsert med Leif Ove Andsnes
søndag
19:00

Konsert med Leif Ove Andsnes

Norges største internasjonale klassiskstjerne med Beethoven og Dvorák på programmet. Ekstrakonsert 19. april. Begrenset antall billetter – vær rask om du vil få med deg dette.

Eventbilde: Dance With A Stranger
fredag
20:00

Dance With A Stranger

I september får du oppleve herrene Øivind Elgenes, Frode Alnæs og Bjørn Jenssen sammen med fire musikere i en frisk og vitalisert utgave.

Eventbilde: Stein Torleif Bjella til Bærum Kulturhus
torsdag
19:30

Stein Torleif Bjella til Bærum Kulturhus

En av våre aller største visekunstnere leverer melodier og historier med en formidlingsevne som få er i nærheten av.