Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival 2014: Helge Lien Trio hovedbilde
torsdag 
18:00

Oslo Jazzfestival 2014: Helge Lien Trio

ntso

Oslo Jazzfestival 2014:

Helge Lien Trio

Det sies at Helge Lien Trio har en sjelden evne til å trollbinde sitt publikum, noe vi kan si oss enige i. Med sitt brede spekter av stemninger og uttrykk sentrert rundt Helge Liens delikate pianospill er det vanskelig for å publikum å ikke bli sugd inn i bandets univers fra konsertens start til slutt.

Vi får høre sterke komposisjoner som både kan være lyriske, intenst groovy, humoristiske og kraftfulle, lange strekk med kompakte improviserte forløp, men også inspirerte enkeltprestasjoner – som seg hør og bør i et band som blant mye annet henter inspirasjon fra den klassiske jazztradisjonen. Helge Lien Trio rommer store kontraster, og er samtidig en helstøpt enhet.

Denne enheten har blitt smidd til gradvis på veien i løpet av utstrakt turnévirksomhet som har bragt trioen til scener i Japan, Korea, Canada, Tyskland, Belgia, Russland, Luxembourg, Romania, Sverige og Danmark. I tillegg har de besøkt fleste norske jazzfestivaler. Helge Lien mottok i 2008 Kongsberg Jazzfestivals Store Musikerpris (DnB NOR-prisen) og i 2007 Hansaprisen for sitt arbeid med dette ensemblet.

Helge Lien Trio fikk Spellemannprisen for albumet Hello Troll (2008), og var også nominert i 2002 med albumet Spiral Circle og i 2011 med Natsukashii. I år er de aktuelle med det kritikerroste albumet Badgers and other Beings, og vi ser frem til å få presentert perler fra dette i løpet av konserten på Nasjonal Jazzscene Victoria. Ny trommeslager i trioen er Per Oddvar Johansen.

Besetning:
Helge Lien – piano
Frode Berg – bass
Per Oddvar Johansen – trommer

Relaterte saker

Eventbilde: The September When i Operaen
søndag
19:30

The September When i Operaen

The September When, med Morten Abel i spissen, er et av sin generasjons mest definerende norske band. Nå kommer bandet bak Årets Spellemann 1993 til Operaen!

Eventbilde: Gilbert O’Sullivan besøker Oslo Konserthus
mandag
20:00

Gilbert O’Sullivan besøker Oslo Konserthus

Opplev den Irske poplegenden Gilbert O’Sullivan når han besøker Oslo Konserthus med sitt soloshow som består av han selv på keyboard og en gitarist.

Eventbilde: Kammerkonsert på Sentralen
tirsdag
19:00

Kammerkonsert på Sentralen

Dextra Musicas konsertserie er en del av Klassisk tirsdag. Klassisk musikk i verdensklasse, hver tirsdag i Oslo!