Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival 2014: Helge Lien Trio hovedbilde
torsdag 
18:00

Oslo Jazzfestival 2014: Helge Lien Trio

ntso

Oslo Jazzfestival 2014:

Helge Lien Trio

Det sies at Helge Lien Trio har en sjelden evne til å trollbinde sitt publikum, noe vi kan si oss enige i. Med sitt brede spekter av stemninger og uttrykk sentrert rundt Helge Liens delikate pianospill er det vanskelig for å publikum å ikke bli sugd inn i bandets univers fra konsertens start til slutt.

Vi får høre sterke komposisjoner som både kan være lyriske, intenst groovy, humoristiske og kraftfulle, lange strekk med kompakte improviserte forløp, men også inspirerte enkeltprestasjoner – som seg hør og bør i et band som blant mye annet henter inspirasjon fra den klassiske jazztradisjonen. Helge Lien Trio rommer store kontraster, og er samtidig en helstøpt enhet.

Denne enheten har blitt smidd til gradvis på veien i løpet av utstrakt turnévirksomhet som har bragt trioen til scener i Japan, Korea, Canada, Tyskland, Belgia, Russland, Luxembourg, Romania, Sverige og Danmark. I tillegg har de besøkt fleste norske jazzfestivaler. Helge Lien mottok i 2008 Kongsberg Jazzfestivals Store Musikerpris (DnB NOR-prisen) og i 2007 Hansaprisen for sitt arbeid med dette ensemblet.

Helge Lien Trio fikk Spellemannprisen for albumet Hello Troll (2008), og var også nominert i 2002 med albumet Spiral Circle og i 2011 med Natsukashii. I år er de aktuelle med det kritikerroste albumet Badgers and other Beings, og vi ser frem til å få presentert perler fra dette i løpet av konserten på Nasjonal Jazzscene Victoria. Ny trommeslager i trioen er Per Oddvar Johansen.

Besetning:
Helge Lien – piano
Frode Berg – bass
Per Oddvar Johansen – trommer

Relaterte saker

Eventbilde: Konsert med Leif Ove Andsnes
søndag
19:00

Konsert med Leif Ove Andsnes

Norges største internasjonale klassiskstjerne med Beethoven og Dvorák på programmet. Ekstrakonsert 19. april. Begrenset antall billetter – vær rask om du vil få med deg dette.

Eventbilde: Dance With A Stranger
fredag
20:00

Dance With A Stranger

I september får du oppleve herrene Øivind Elgenes, Frode Alnæs og Bjørn Jenssen sammen med fire musikere i en frisk og vitalisert utgave.

Eventbilde: Stein Torleif Bjella til Bærum Kulturhus
torsdag
19:30

Stein Torleif Bjella til Bærum Kulturhus

En av våre aller største visekunstnere leverer melodier og historier med en formidlingsevne som få er i nærheten av.