Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival 2014: Helge Lien Trio hovedbilde
torsdag 
18:00

Oslo Jazzfestival 2014: Helge Lien Trio

ntso

Oslo Jazzfestival 2014:

Helge Lien Trio

Det sies at Helge Lien Trio har en sjelden evne til å trollbinde sitt publikum, noe vi kan si oss enige i. Med sitt brede spekter av stemninger og uttrykk sentrert rundt Helge Liens delikate pianospill er det vanskelig for å publikum å ikke bli sugd inn i bandets univers fra konsertens start til slutt.

Vi får høre sterke komposisjoner som både kan være lyriske, intenst groovy, humoristiske og kraftfulle, lange strekk med kompakte improviserte forløp, men også inspirerte enkeltprestasjoner – som seg hør og bør i et band som blant mye annet henter inspirasjon fra den klassiske jazztradisjonen. Helge Lien Trio rommer store kontraster, og er samtidig en helstøpt enhet.

Denne enheten har blitt smidd til gradvis på veien i løpet av utstrakt turnévirksomhet som har bragt trioen til scener i Japan, Korea, Canada, Tyskland, Belgia, Russland, Luxembourg, Romania, Sverige og Danmark. I tillegg har de besøkt fleste norske jazzfestivaler. Helge Lien mottok i 2008 Kongsberg Jazzfestivals Store Musikerpris (DnB NOR-prisen) og i 2007 Hansaprisen for sitt arbeid med dette ensemblet.

Helge Lien Trio fikk Spellemannprisen for albumet Hello Troll (2008), og var også nominert i 2002 med albumet Spiral Circle og i 2011 med Natsukashii. I år er de aktuelle med det kritikerroste albumet Badgers and other Beings, og vi ser frem til å få presentert perler fra dette i løpet av konserten på Nasjonal Jazzscene Victoria. Ny trommeslager i trioen er Per Oddvar Johansen.

Besetning:
Helge Lien – piano
Frode Berg – bass
Per Oddvar Johansen – trommer

Relaterte saker

Eventbilde: Minikonsert med Samspill: Luciano Amatte
torsdag
15:30

Minikonsert med Samspill: Luciano Amatte

Luciano Amatte kommer fra Buenos Aires i Argentina, og spiller oud og afghansk rabab. Denne minikonserten er en del av en konsertserie i samarbeid med Samspill.

Eventbilde: Torsdager med Simple Jonnys Jazz!
torsdag
19:00

Torsdager med Simple Jonnys Jazz!

Brødrene Bergh byr på stemningsfull jazzmusikk, midt på Karl Johan, hver torsdag!

Eventbilde: Jason Derulo kommer til Oslo!
fredag
18:30

Jason Derulo kommer til Oslo!

Få med deg showet til en av de mest dynamiske popartistene i verden!