Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival 2014: Elvira Nikolaisen & Mathias Eick hovedbilde
onsdag 
21:30

Oslo Jazzfestival 2014: Elvira Nikolaisen & Mathias Eick

ntso

Oslo Jazzfestival 2014:

Elvira Nikolaisen & Mathias Eick

Hva skjer når en klassisk pop-chanteuse/låtskriver og en ECM-tilknyttet trompetist bestemmer seg for å gjøre en plate sammen der de går løs på ”The Great American Songbook”? Dette får du svar på via Elvira Nikolaisen og Mathias Eicks nye albumprosjekt «I Concentrate On You» der de har gitt seg i kast med 10 udødelige låter gjort kjent av legendariske artister som Sarah Vaughan, Frank Sinatra og Nina Simone og som alle forteller hver sin historie. Dette er låter Nikolaisen har vokst opp med og alltid hatt et sterkt forhold til, og som har vært formende for henne både som sanger og låtskriver.

Idéen om dette albumet har vært der lenge, men først da Elvira traff musiker og produsent Mathias Eick følte hun at ideen kunne realiseres. «Et slikt låtmateriale er blitt tolket av mange artister gjennom flere tiår, men sammen med Mathias kunne jeg finne et unikt sound, ideen fikk livets rett.» sier Elvira.

Mathias Eick startet karrieren som trompetist i Jaga Jazzist, men har de siste årene vært en av våre mest profilert jazzmusikere. Han har gitt ut to kritikerroste soloalbum på prestisjeselskapet ECM og spilt på mer enn 100 plater med andre artister i et vidt spekter av sjangere fra Thomas Dybdahl til Turboneger. Eick ble i 2009 tildelt Statoil-Hydro stipendet under by:Larm 2009, og ble i 2007 kåret til «verdens beste unge jazztalent» av International Jazz Festivals Organizations (IJFO) og International Association for Jazz Education (IAJE).

Elvira og Mathias hadde lenge fulgt hverandres karrierer med begeistring da de ble introdusert for hverandre gjennom felles venner. I tillegg til å spille en rekke instrumenter på albumet har Mathias fungert som både produsent og arrangør. Med seg på plata har de to fått flere av Norges fremste unge jazzmusikere: pianist Andreas Ulvo, fiolinist Ola Kvernberg og trommeslager Gard Nilssen.

Elvira Nikolaisen & Mathias Eicks konsert på Parkteatret under Oslo Jazzfestival vil være den perfekte avslutningen på sommeren, og garantert gi publikum gode minner man kan bære med seg gjennom høsten.

Relaterte saker

Eventbilde: Konsert med Leif Ove Andsnes
søndag
19:00

Konsert med Leif Ove Andsnes

Norges største internasjonale klassiskstjerne med Beethoven og Dvorák på programmet. Ekstrakonsert 19. april. Begrenset antall billetter – vær rask om du vil få med deg dette.

Eventbilde: Dance With A Stranger
fredag
20:00

Dance With A Stranger

I september får du oppleve herrene Øivind Elgenes, Frode Alnæs og Bjørn Jenssen sammen med fire musikere i en frisk og vitalisert utgave.

Eventbilde: Stein Torleif Bjella til Bærum Kulturhus
torsdag
19:30

Stein Torleif Bjella til Bærum Kulturhus

En av våre aller største visekunstnere leverer melodier og historier med en formidlingsevne som få er i nærheten av.