Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival 2014: Django Bates’ Beloved hovedbilde
lørdag 
18:00

Oslo Jazzfestival 2014: Django Bates’ Beloved

ntso

Oslo Jazzfestival 2014:

Django Bates’ Beloved 

Django Bates er en britisk pianist og komponist som gjorde seg kjent via Loose Tubes, et av de mest spennende og inspirerende britiske jazzorkestrene på 80-tallet. Siden den gang har han drevet storbandet Delightful Precipice, the Powder Room Collapse Orchestra, og ikke minst jazzsirkuset Circus Umbilicus. I tillegg til dette har han samarbeidet med en rekke musikere, blant annet nordmennene Marius Neset, Sidsel Endresen og Bendik Hofseth. Han har også vært professor ved Rytmisk Musikkonservatorium i København.

I 1997 vant Bates Parliamentary Jazz Award-prisen, og han ble kåret til beste britiske jazzkomponist av the Wire i 1987 og 1990. I 2004 var han kunstnerisk leder i FuseLeeds der han i tillegg til å ta initiativ til et bestillingsverk fra Radioheads Jonny Greenwood, bestilte en komposisjon på lengde av en takt fra 60 ulike komponister som Laurie Anderson, Gavin Bryars, Sir Patrick Moore og John Zorn, som han selv sydde sammen til verket ”Premature Celebration”. Med andre ord en original karakter, noe en også kan se på bildene av ham.

Django Bates’ Beloved er et nyere prosjekt av den eksentriske britiske pianisten som kom til i forbindelse med utgivelsen ”Django Bates: Beloved Bird”. Der han sammen med Petter Eldh (bass) og Peter Bruun (trommer) gjorde nytolkninger av gamle Charlie Parker-klassikere, rammet inn av noen av Bates’ egne komposisjoner. Dette samarbeidet viste seg å være så inspirerende at Bates tok med seg Beloved videre og nå lar sine egne komposisjoner være i sentrum, innrammet av 3 nesten gjenkjennelige Parker-låter.

Trioen spilte på Nasjonal Jazzscene Victoria i 2011 forbindelse med Beloved Bird-utgivelsen, en konsert som ble trukket frem som et høydepunkt i Jazzåret 2011 av Dagsavisen. Vi er sikre på at årets festival vil fremstå som et nytt høydepunkt når 2014 skal oppsummeres.

Relaterte saker

Eventbilde: Rattlesnake Milk – Røverstaden
onsdag
19:00

Rattlesnake Milk – Røverstaden

Rattlesnake Milk fra ødemarkene i Sør-Texas. De har liksom «ekstra alt» sammenlignet med de fleste andre band i samme musikalske landskap. Med musikalsk mestring treffer de blinkskudd hver gang.

Eventbilde: Blood Sweat & Tears – Røverstaden
torsdag
19:00

Blood Sweat & Tears – Røverstaden

Gå ikke glipp av denne sjansen til å oppleve en av musikkhistoriens mest markante band live!

Eventbilde: Få med deg Kvelertak!
fredag
19:00

Få med deg Kvelertak!

8. september slipper Kvelertak det etterlengtede albumet Endling, og 29. og 30. september er de klare for å innta Sentrum Scene for to eksplosive kvelder!