Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival 2014: Django Bates’ Beloved hovedbilde
lørdag 
18:00

Oslo Jazzfestival 2014: Django Bates’ Beloved

ntso

Oslo Jazzfestival 2014:

Django Bates’ Beloved 

Django Bates er en britisk pianist og komponist som gjorde seg kjent via Loose Tubes, et av de mest spennende og inspirerende britiske jazzorkestrene på 80-tallet. Siden den gang har han drevet storbandet Delightful Precipice, the Powder Room Collapse Orchestra, og ikke minst jazzsirkuset Circus Umbilicus. I tillegg til dette har han samarbeidet med en rekke musikere, blant annet nordmennene Marius Neset, Sidsel Endresen og Bendik Hofseth. Han har også vært professor ved Rytmisk Musikkonservatorium i København.

I 1997 vant Bates Parliamentary Jazz Award-prisen, og han ble kåret til beste britiske jazzkomponist av the Wire i 1987 og 1990. I 2004 var han kunstnerisk leder i FuseLeeds der han i tillegg til å ta initiativ til et bestillingsverk fra Radioheads Jonny Greenwood, bestilte en komposisjon på lengde av en takt fra 60 ulike komponister som Laurie Anderson, Gavin Bryars, Sir Patrick Moore og John Zorn, som han selv sydde sammen til verket ”Premature Celebration”. Med andre ord en original karakter, noe en også kan se på bildene av ham.

Django Bates’ Beloved er et nyere prosjekt av den eksentriske britiske pianisten som kom til i forbindelse med utgivelsen ”Django Bates: Beloved Bird”. Der han sammen med Petter Eldh (bass) og Peter Bruun (trommer) gjorde nytolkninger av gamle Charlie Parker-klassikere, rammet inn av noen av Bates’ egne komposisjoner. Dette samarbeidet viste seg å være så inspirerende at Bates tok med seg Beloved videre og nå lar sine egne komposisjoner være i sentrum, innrammet av 3 nesten gjenkjennelige Parker-låter.

Trioen spilte på Nasjonal Jazzscene Victoria i 2011 forbindelse med Beloved Bird-utgivelsen, en konsert som ble trukket frem som et høydepunkt i Jazzåret 2011 av Dagsavisen. Vi er sikre på at årets festival vil fremstå som et nytt høydepunkt når 2014 skal oppsummeres.

Relaterte saker

Eventbilde: Høstkonsert på Vøyenenga
søndag
18:00

Høstkonsert på Vøyenenga

Det blir «luft i luka» når to av Bærums musikkorps inviterer til Høstkonsert på Vøyenenga skole. Her blir det «noe for enhver smak!»

Eventbilde: Bjørn Eidsvåg med band inntar Oslo
søndag
19:00

Bjørn Eidsvåg med band inntar Oslo

Med seg til Oslo har han sitt fremragende band og en rikholdig katalog med kjente og kjære låter.

Eventbilde: Wallmans Dinnershow «Dirty Little Secrets» er HELT rått!
onsdag
19:00

Wallmans Dinnershow «Dirty Little Secrets» er HELT rått!

Wallmans Oslo tar både magi og mat på alvor. Dinnershowet «Dirty Little Secrets» er et hakeslippfremmende og artistene er hypnotiske å følge med på. Du vil ikke gå glipp av dette.