Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival 2014: Django Bates’ Beloved hovedbilde
lørdag 
18:00

Oslo Jazzfestival 2014: Django Bates’ Beloved

ntso

Oslo Jazzfestival 2014:

Django Bates’ Beloved 

Django Bates er en britisk pianist og komponist som gjorde seg kjent via Loose Tubes, et av de mest spennende og inspirerende britiske jazzorkestrene på 80-tallet. Siden den gang har han drevet storbandet Delightful Precipice, the Powder Room Collapse Orchestra, og ikke minst jazzsirkuset Circus Umbilicus. I tillegg til dette har han samarbeidet med en rekke musikere, blant annet nordmennene Marius Neset, Sidsel Endresen og Bendik Hofseth. Han har også vært professor ved Rytmisk Musikkonservatorium i København.

I 1997 vant Bates Parliamentary Jazz Award-prisen, og han ble kåret til beste britiske jazzkomponist av the Wire i 1987 og 1990. I 2004 var han kunstnerisk leder i FuseLeeds der han i tillegg til å ta initiativ til et bestillingsverk fra Radioheads Jonny Greenwood, bestilte en komposisjon på lengde av en takt fra 60 ulike komponister som Laurie Anderson, Gavin Bryars, Sir Patrick Moore og John Zorn, som han selv sydde sammen til verket ”Premature Celebration”. Med andre ord en original karakter, noe en også kan se på bildene av ham.

Django Bates’ Beloved er et nyere prosjekt av den eksentriske britiske pianisten som kom til i forbindelse med utgivelsen ”Django Bates: Beloved Bird”. Der han sammen med Petter Eldh (bass) og Peter Bruun (trommer) gjorde nytolkninger av gamle Charlie Parker-klassikere, rammet inn av noen av Bates’ egne komposisjoner. Dette samarbeidet viste seg å være så inspirerende at Bates tok med seg Beloved videre og nå lar sine egne komposisjoner være i sentrum, innrammet av 3 nesten gjenkjennelige Parker-låter.

Trioen spilte på Nasjonal Jazzscene Victoria i 2011 forbindelse med Beloved Bird-utgivelsen, en konsert som ble trukket frem som et høydepunkt i Jazzåret 2011 av Dagsavisen. Vi er sikre på at årets festival vil fremstå som et nytt høydepunkt når 2014 skal oppsummeres.

Relaterte saker

Eventbilde: Jubileumskonsert for Kirsten Flagstad
søndag

Jubileumskonsert for Kirsten Flagstad

Gratis digital visning! 30. oktober 2020 ble Kirsten Flagstad feiret med en jubileumskonsert, og fra 09. april kan du se konserten i din egen stue.

Eventbilde: Konsert – Erlend Apneseth Trio
tirsdag

Konsert – Erlend Apneseth Trio

Erlend Apneseth Trio er et av Norges mest innovative og aktive band om dagen, som forener lyden av norsk folkemusikk, jazz og elektronika på en helt særegen måte.

Eventbilde: Bernhoft solo i Bærum Kulturhus
torsdag
18:30

Bernhoft solo i Bærum Kulturhus

Én mann, én gitar – helstøpt og sjelfullt. Skaff deg dine billetter nå!