Arrangementet er fullført.

Oslo International Rumi Festival 2015 hovedbilde
fredag 

Oslo International Rumi Festival 2015

ntso

OSLO INTERNATIONAL RUMI FESTIVAL 2015 – «ROOTS»

Med fokus på røtter som både livgivende og begrensende kraft inviterer årets Rumifestival til konserter, samtaler og poetiske refleksjoner. Med føttene godt plantet i både tradisjon og samtid inviterer vi igjen til opplevelser som oppstår når ulike fag, folk og tradisjoner møtes.

Vi inviterer til konserten «Voices with roots» med Kouame Sereba, Radik Tyulyush (Tuv) og Kristin Asbjørnsen med band, til konsert med Javid Afsari Jad og hans Rumi Ensemble, det blir Bokhammam med Fredrik Wandrup i samtale med årets artister og et eget poesiprogram med dramatiker og skuespiller Heather Raffo (US) med musikere.

Se her for fullt program og info om artister og billetter.


Rumifestivalen har siden 2007 vært en internasjonal møteplass for musikk, scenekunst, og litteratur. Festivalen er opptatt av å skape rom for utveksling mellom ulike fagfelt, mellom ulike tradisjoner og kulturer, mellom utøvere og pulikum.

Rumifestivalen er inspirert av verdenspoeten Mawlana Jalal-al-din Rumi (1207 – 1273) sin filosofi og poesi. Oslo International Rumi Festival er støttet av Norsk kulturråd, Fritt Ord, Oslo kommune og UD.

Relaterte saker

Eventbilde: Svanesjøen – Den Russiske Nasjonalballetten
mandag
19:30

Svanesjøen – Den Russiske Nasjonalballetten

Pjotr I. Tjajkovskijs nydelige musikk, medrivende dans, en eventyrlig handling samt fantastiske kostymer og scenografi venter tilskuerne og gjør denne oppførelse til en fasinerende opplevelse.

Eventbilde: Dronningimpro – SALT
tirsdag
19:00

Dronningimpro – SALT

Fire improvisatører konkurrerer om å regissere de beste improscenene – publikum avgjør om scenen er dritt, eller en dronning verdig.

Eventbilde: JERSEY BOYS på Chateau Neuf
torsdag

JERSEY BOYS på Chateau Neuf

Hold deg fast og rydd plass i kalenderen! Jersey Boys kommer til å ta Norge med storm og har Norgespremiere 27. januar 2022! «De hadde et særpreg, en attityd og et grep som ingen andre.»