Søk i Aktiv i Oslo

Oslo Enduro 2012 – Sykkelritt for alle hovedbilde

Oslo Enduro 2012 – Sykkelritt for alle

downhillsykling. Foto: Justin Dunn / Flickr 
Foto: Justin Dunn / Flickr 

OsloEnduro er et lavterskelritt. Enduro-ritt er stisykling og man må stille med en terrengsykkel og hjelm, det er påbudt med hjelm hele tiden.

Du har fartsetapper med tidtagning og transportetapper med maksimum tid å kommer frem på. 
Fartsetappene er stortsett nedover, men kan også ha oppoverkneiker, vi satser på 80% nedover og maks 20% oppover og bortover.
Transportetappene er kun for å komme til start av fartsetappene. Fartsetappene er det mest nedoverbakker i terreng, men kan inneholde innslag av opp- og bortover. 

Noen bruker også helhjelm i fartsetappene, men da må de også drasse med seg en vanlig sykkelhjelm til transportetappene. Man trenger ikke være super trent eller være kjempeflink på sykkel. Men det er en fordel å være komfortabel med å sykle i terreng. Det er ment for å være et fint rekrutteringsritt for sykkelsporten. Det er viktig at folk skal kose seg, ha det morsomt i skogen, og bli kjent med nye folk. Konkurranseaspektet er tilstede, og det er noen som tar det dønnseriøst, mens de fleste er der for å ha det morsomt. Hvis noen punkterer eller faller og slår seg så stopper man og hjelper, i stedet for å suse forbi. 

Det blir en gjennomkjøring av løypa lørdag 4. august kl 10. 
Påmeldingen er i gang. Send navn, epost, tlf og eventuelt lag til osloenduro@gmail.com.

Les mer om Oslo Enduro >>

Relaterte saker

Eventbilde: Ridetime for øvede ryttere hos EKT
lørdag
14:00

Ridetime for øvede ryttere hos EKT

Hver lørdag holder EKT ridetime for øvede ryttere, hvor du som har god rideerfaring kan melde deg på for en undervisningstime med en av våre dyktige ridelærere. Her kan du få frisket opp dine rideferdigheter, eller få utviklet deg videre i grunnleggende dressur.

Eventbilde: Ridetime for nybegynnere hos EKT
lørdag
15:00

Ridetime for nybegynnere hos EKT

Ridetime for nybegynnere er et tilbud til alle som vil ri. Timen er tilpasset nybegynnere. Ridetimen foregår på ridebane med rideinstruktør.

Eventbilde: Ridetime for lett øvede hos EKT
lørdag
16:00

Ridetime for lett øvede hos EKT

Timen for lett øvede er et tilbud til ungdom fra 12 år og oppover. Undervisning i grunnleggende dressur med muligheter for kavalett og bomarbeid.