Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Orkidébarna  – et seminar om særlig sensitive barn hovedbilde
mandag 
13:00

Orkidébarna – et seminar om særlig sensitive barn

Litteraturhuset

Seminar i Litteraturhuset

Hva vet vi om barna vi kaller orkidébarn, også omtalt som særlig sensitive barn eller høysensitive barn? Hva vet vi om deres spesielle ressurser og talenter, deres behov og utfordringer? Dette er et seminar for deg som vil vite mer, et seminar med den danske pionéren og psykologspesialisten Lise August.

Det har i de siste par årene vært en rekke artikler i norske medier om Orkidébarn eller særlig sensitive / høysensitive barn som disse barna også kalles. Det er blitt vist til viktig forskning som er gjort innenfor dette feltet, en forskning som gir en ny kunnskap og større forståelse for barn som er født særlig sensitive. Forskningen viser at det å være særlig sensitiv er et medfødt personlighetstrekk som er likt fordelt mellom begge kjønn. Det sies at 15-20% av en befolkning blir født med dette personlighetstrekket. Å forstå hva dette innebærer for den enkelte som er særlig sensitiv, og for samfunnet generelt, vil være av stor betydning på mange måter, ikke minst når det gjelder det forebyggende barneperspektivet.

Lise August som skal holde dette seminaret i Litteraturhuset er en skandinavisk pionér på feltet særlig sensitivitet. Hun er i løpende kontakt med internasjonale, ledende eksperter på sensitive barn. Hun er også spesialist i kognitiv psykologi og har en omfattende arbeidserfaring. Over 4000 danske fagpersoner, foreldre og andre interesserte har deltatt på samme seminar som det hun nå kommer til Oslo for å holde. Lise August er en engasjerende foredragsholder som formidler sin store kunnskap og erfaring på en måte som kan nå frem til alle. Les mer om Lise August og om seminaret her

Dette seminaret vil være viktig og inspirerende for foreldre til særlig sensitive barn og for fagpersoner. Samtidig så vil det kunne være høyst aktuelt for særlig sensitive voksne som ønsker å forstå seg selv bedre og det barnet de selv var.

Billetter kjøpes ved å gå inn på billettservice.no og søke på Litteraturhuset Oslo eller å gå inn her. Det kan være en fordel å være tidlig ute med kjøp av billetter for å være sikret plass. Billettkjøp refunderes hvis seminaret må avlyses ved sykdom etc. For mer informasjon, kontakt: anne.mari.gundhus@gmail.com

Arrangører av seminaret (for Sensitiv Balance); Kjell Vassdal, filmfotograf og professor ved Den norske Filmskolen og Anne-Mari Gundhus, psykoterapeut og filmregissør.

 

Relaterte saker

Eventbilde: Mat og vin i kombinasjon
torsdag
17:00

Mat og vin i kombinasjon

Dette vil bli en restaurantopplevelse ulikt noe dere har erfart tidligere og dere vil bli servert nydelige retter med spennende smakskombinasjoner og tilsvarende vin.

Eventbilde: Dypdykk: Tilbakeføring av samisk kulturarv
torsdag
18:00

Dypdykk: Tilbakeføring av samisk kulturarv

Bli med på omvisning og foredrag i utstillingen Kontroll, der vi ser på samiske gjenstander og snakker om tilbakeføring

Eventbilde: Guidet vandring: I hjertet av Oslo
lørdag
14:00

Guidet vandring: I hjertet av Oslo

Denne vandringen inneholder høydepunktene fra Oslo sentrum, og du får høre historier om kjente fanger, konflikter og liv og røre i Kvadraturen. Turen går hver lørdag kl 14.