Arrangementet er fullført.

Orgelbrus og Havregryn hovedbilde
torsdag 

Orgelbrus og Havregryn

Fjærlett og steintung jazzpop, ei rød fele og en brasiliansk pianist åpner havreåret 2013 fredag 8. februar i Majorstuen kirke.

– Konseptet kan ikke beskrives, det må bare oppleves, sier Tuva Syvertsen i Havresekken. Konsertforeningen gir publikum artister de ikke vet de liker, sanger de ikke har hørt, på steder de ikke viste de ikke viste de kom til å trives.

Som ett musikalsk troll-i-eske konsept, får publikum kun beskrivelse av artistene og musikken deres. Navnene forblir anonyme til kvelden er i gang. Slik vil Havresekken vekke folks nysgjerrighet, utsette folk for ny musikk og gi uforglemmelige konsertopplevelser.

# 21
Majorstuen kirke blir den 21. konsertarenaen i rekken, for Havresekken bytter sted hver gang. Kontoret til Snøhetta, Grand Hotell, en nedlagt togstasjon og en MC-klubb er bare noen av stedene folk har fått oppleve ny musikk.

– Denne gangen gir vi folk musikk de vanligvis ikke hører i en kirke. Derfor starter vi med en svært anerkjent artist som beveger seg i grenselandet mellom jazz, pop og kunstrock, sier leder i Havresekken Sigrun Tara Øverland.

I tillegg får publikum oppleve en sjangersprengende og særpreget felespiller, med den nordnorske folkemusikken som basis. En brasiliansk pianist og cembalist, komet innen samtids- og kunstmusikk, og kjent fra blant annet ensamle neoN, finner også veien til Majorstuen kirke.

– Som alltid på Havresekken, er det publikum som bestemmer hvilke artister de vil gi inngangspengene sine til. Alle fordeles en sleiv med havregryn hver, som igjen er grunnlag for beregningen av honorar, forklarer Øverland.

Med folkemusikere, popinteresserte, jazzfolk og hipstere, er Havresekken alltid spennende møter mellom både sjangere og publikummere.

Siden det hele finner sted i en kirke hører også orgeltoner med – denne gangen med menighetens egen organist som orgel-DJ.

Havresekken #21 blir en kirkekonsert helt utenom det vanlige. Arrangementet starter kl. 19.00, og har 18-års aldersgrense.

Havresekken #21 – ARTISTOMTALER

ARTIST #70 – FJÆRLETT OG STEINTUNG JAZZPOP
Vi kickstarter det nye året med en av våre mest anerkjente og vitale artister! Med bakgrunn fra en musikerfamilie og doom-metall(!) har denne artisten evne til å bevege seg helt uanstrengt mellom sjangre. Debutalbumet kom i 2004 og da var lommene fulle av jazzrusk. Siden den gang har det blitt fire album og musikken befinner seg nå i grenselandet mellom jazz, pop og kunstrock. I tillegg til å synge og spille et utall av instrumenter og ikke-instrumenter har hun også med seg to andre fantastiske musikere ut på kirkegulvet denne kvelden. Too Good To Be Good!

ARTIST #71 – DEN RØDE FELA
Denne artisten er en av våre mest særpregede felespillere. Med den nordlandske folkemusikken som basis har hun skapt et nyskapende formspråk med innslag av rock, jazz, samtidsmusikk og andre nasjoners folkemusikk. I tillegg til å være soloutøver med seks plater på samvittigheten har hun også samarbeidet med musikere fra andre sjangre. Hennes ekspressive og energiske sceneopptredender har blant gjort henne meget populær i Tyskland, England og Korea. Gjør dere klare for en forunderlig ferd!

ARTIST #72 – PIANOKUNST
Denne brasilianske pianisten og cembalisten har blitt omtalt som en kometmusiker innen samtids- og kunstmusikken, og energi og dynamikk står sentralt i musikken hun spiller. Hun er medlem av Ensemble neoN og har også en egen duo. I tillegg opptrer hun ofte både som solist og kammermusiker på festivaler over hele verden, og med ensembler her hjemme som Oslo Sinfonietta og Cikada. På Havresekken får vi derimot høre henne solo på opptil flere sett med tangenter. Eyes Wide Shut!

Relaterte saker

Eventbilde: Wallmans Dinnershow «Dirty Little Secrets» er HELT rått!
torsdag
19:00

Wallmans Dinnershow «Dirty Little Secrets» er HELT rått!

Wallmans Oslo tar både magi og mat på alvor. Dinnershowet «Dirty Little Secrets» er et hakeslippfremmende og artistene er hypnotiske å følge med på. Du vil ikke gå glipp av dette.

Eventbilde: Konsert med Bandet TubalCain og Lilith
torsdag
20:00

Konsert med Bandet TubalCain og Lilith

På selvlagde instrumenter laget av skrot og utrangerte gjenstander skapes et særegent og spennende lydbilde.

Eventbilde: Lørdagsopera 23. oktober
lørdag
15:30

Lørdagsopera 23. oktober

Her loves det høy kvalitet og godt humør, høye toner, sorg og drama i beste operastil!