Søk i Aktiv i Oslo

Onsdagsdebatt: Økonomi vs. demokrati hovedbilde

Onsdagsdebatt: Økonomi vs. demokrati

Osdagsdebatten dreier seg om demokratiets ståsted i økonomisk krise og er et samarbied mellom Onsdagsdebatten og Radikalt Økonominettverk Blindern.

To ikke-valgte teknokrater leder regjeringer i Hellas og Italia, EU sentraliserer den økonomiske politikken, flere mener det er tid for at uansvarlige politikere ikke lenger kan lede landene, men må overlate makta til fagfolk.

For å diskutere demokrati i økonomiske krisetider kommer: Rögnvaldur Hannesson, NHH-professor og forfatter av de omstridte E24-kronikkene “Finansmarkedene som overhus” og “Demokrati eller diktatur?”; Bent Sofus Tranøy, statsviter fra UiO og Høgskolen i Telemark, medlem av regjeringens finanskriseutvalg og forfatter av bl.a. “Markedets makt over sinnene”; og Halvor Mehlum, økonomiprofessor ved UiO med spesialitet innen internasjonal økonomi og økonomier i krise.

Les mer om arrangementet “Onsdagsdebatten” på Studentersamfundets sider >>

Relaterte saker

Eventbilde: Lost in the Horizon
onsdag
19:00

Lost in the Horizon

Forestillingen er en skarp kommentar til det som skjer i Europa akkurat nå. Den er skapt på tvers av ulike nasjonaliteter og kulturer, hvor de sammen ønsker å løfte fram verdien av et menneskeliv.