Arrangementet er fullført.

Omvisning av ny utstilling: Letting Go hovedbilde
søndag 
13:00
Kulturhistorisk museum - UiO

Omvisning av ny utstilling: Letting Go

ntso

Gjennom en gedigen installasjon, et overflødighetshorn av gjenstander, som er lånt inn fra Fretex, er utstillingen en sterk opplevelse å besøke i seg selv.

Intensjonen er å vise resultater fra forskning om hvordan ulike mennesker forholder seg til tap og savn, og kurator Alexandra Schüessler har løst dette gjennom å etablere et sterkt romlig uttrykk. Vi vil påstå at her vil alle, fra de aller yngste til de eldste av museets besøkende, finne mange eller få gjenstander som minner dem om noe eller noen de har mistet eller savner.

Peter Bjerregaard sosialantropolog og utstillingsrådgiver ved KHM introduserer forskningen bak og forteller om prosessen som har ledet opp til installasjonen. Kom og la deg overvelde, overraske og forundre. I utstillingens exitområde er alle invitert til å sette sitt avtrykk på veggen – vi sier ikke hvordan, det må du komme og finne ut selv.

Relaterte saker

Eventbilde: Åpent hus: Frogner hovedgård
onsdag

Åpent hus: Frogner hovedgård

Bli med inn på Frogner hovedgård i sommer og opplev vakre saler og rom med interiører fra 1750–1900. Se historiske kunstgjenstander, malerier, stuer og barnerom

Eventbilde: Ny vikingutstilling i Oslo
torsdag

Ny vikingutstilling i Oslo

Ny vikingutstilling i Oslo hvor publikum kan se perfekte rekonstruksjoner av klær og utstyr brukt til hverdags, plyndring og fest.

Eventbilde: Fabelaktige dyr – fra jernalder og vikingtid
torsdag

Fabelaktige dyr – fra jernalder og vikingtid

Vikingene og deres forfedre så på dyr med ærefrykt og beundring. Bli med inn i en verden der forholdet til dyr var helt annerledes enn i dag.