Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Omstart! En ny kulturmelding hovedbilde
torsdag 
13:00
Litteraturhuset

Omstart! En ny kulturmelding

ntso

Hva ønsker det flerkulturelle feltet å se i den nye kulturmeldingen som skrives i år? Og hvem skal kulturen være til for i fremtiden? Velkommen til TrAPs årlige dialogmøte om kulturpolitikk.

Kunst og kultur kan bringe oss nærmere hverandre, men det kan også skape skiller. På et ubevisst nivå sitter mange med en følelse av at kulturtilbudet “ikke er for meg”. Det er et demokratisk problem når kulturen bidrar til å forsterke avstanden mange har til en elite, til det norske, eller en kombinasjon av de to. Hva kan en kulturmelding gjøre for å korte ned denne avstanden? Og hva skal til for at nye og historiske minoritetsgrupper blir en naturlig del av det norske kulturlivet? Vi spør samiske og minoritetsnorske kunstnere og kulturledere.

Program

13.00 Presentasjon av TrAPs kulturmelding ved Hilde Maisey.

Hvilke tiltak trenger vi? Vi spør poet og skribent Sumaya Jirde Ali, filmprodusent Khalid Maimouni, teaterkunstner Pia Maria Roll og poet og billedkunstner Synnøve Persen.

14:20 Foredrag ved Tonya Nelson, Head of Museums and Collections, UCL Museums, London. Hvilken kunnskapsutvikling trenger vi for å skape et kulturliv for fremtiden? Vi henter erfaringer fra Storbritannia, og ser på hvordan vi kan bruke dem i en norsk kontekst.

15:40 Dara Goldar fra initiativet Unge Holmlianere utfordrer statssekretær i Kulturdepartementet Frida Blomgren.

Konferansier er Namra Saleem

Møtet er gratis

Meld deg på her:

Møtet arrangeres av Transnational Arts Production (TrAP)
www.trap.no

Relaterte saker

Eventbilde: «Kreftoverlevelse på nye måter» – Presentasjon av forskningsfunn og samtale
tirsdag
16:30

«Kreftoverlevelse på nye måter» – Presentasjon av forskningsfunn og samtale

Forfatterne av «Kreftoverlevelse på nye måter» presenterer sine funn, etterfulgt av en sofasamtale hvor spørsmålene diskuteres videre.

Eventbilde: Opplev Vigelandsparken med guide!
onsdag
18:00

Opplev Vigelandsparken med guide!

Vel verdt et besøk, selv om man har vært der mange ganger før, for med en guide som forteller om både kjente og ukjente sider ved kunstnerens liv og arbeider, får man en helt annen opplevelse av det hele.

Eventbilde: Klesmarked x Barcode Street Food
søndag
12:00

Klesmarked x Barcode Street Food

Barcode Street Food fyller Sceneområdet med stands og inviterer til et livlig klesmarked. Kom og gjør et godt kleskupp samtidig som du tar vare på miljøet.