Søk i Aktiv i Oslo

Å skrive bort skjønnheten– samtale med Mara Lee hovedbilde

Å skrive bort skjønnheten– samtale med Mara Lee

Svenske Mara Lee har markert seg som sofistikert essayist og som en av Nordens fremste litterære talenter. Etter de eksperimentelle prosalyriske samlingene Kom og Hennes vård, overrasket Lee med romandebuten Ladies; en forførerisk-forræderisk page-turner om Stockholms overfladiske kunstmiljø, som forvirret og begeistret kritikere og lesere internasjonalt.

Lees forfatterskap kretser rundt ambivalente tema som skjønnhet, kunst og vold, og også Salome, Lees siste roman, er et rasende oppgjør med våre forestillinger omkring kjønn og kropp. Romanen er en moderne iscenesettelse av Salome-myten og en ladet skildring av ungt tenåringsliv på åttitallet, fortalt i en rå, stringent og euforisk språkføring.

Litteratur på Blå inviterer til dybdesamtale med Mara Lee om hennes forfatterskap; om det å skrive bort skjønnheten, om språkets nærvær og ufordøyelige motstand. Samtalepartner er Astrid Hygen Meyer, litteraturviter og kulturjournalist i Klassekampen.

Tirsdag 25. oktober klokka 19:00 på Blå. CC: 30,-

Relaterte saker

Eventbilde: Musikalsk fortellerstund med samiske eventyr
lørdag
12:00

Musikalsk fortellerstund med samiske eventyr

Litteraturhuset feirer uka for den samiske nasjonaldagen med musikk og fortellinger fra samisk tradisjon!

Eventbilde: Barnas bokmøte: Eventyrlige dyr
lørdag
14:00

Barnas bokmøte: Eventyrlige dyr

Møt forfatter og biolog Hanna N. Støstad i museumsbiblioteket. Det blir høytlesning, mulighet til å stille spørsmål – og tegneverksted.

Eventbilde: Bok&Bolle: Mummitrollet og Lille My
lørdag
13:00

Bok&Bolle: Mummitrollet og Lille My

Kom og møt selveste Mummitrollet og Lille My! Som vanlig blir det høytlesning og boller til alle barn.