Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Om å komme fra hovedbilde
torsdag 

Om å komme fra

ntso

Torsdag 8. september åpner Oslo arkitekturtriennale 2016. På DOGA vises en av triennalens to hovedutstillinger: “Om å komme fra” (On Residence).

Ustillingen “Om å komme fra” tar for seg hva tilhørighetsfølelse er i dag og hvordan arkitekturen er med på å bestemme dette. Den viser hvordan arkitekturen har en viktig rolle når det gjelder å definere hva det vil si å bo, og presenterer de romlige, estetiske, tekniske og sosiopolitiske implikasjonene i denne definisjonen. Ved hjelp av dokumenter, gjenstander, prosjekter og installasjoner viser utstillingen hvor mange nivåer arkitekturen gjør seg gjeldende på og i hvor mange kanaler.

Utstillingen vil blant annet se på hvordan arkitektur gjør seg gjeldende på områder som flyktningstrømmer, migrasjon og bostedsløshet; nye former for familieliv og fremmedhet; klimaflyktningsituasjonen; turisme og nye teknologier som fremmer ulike delingsøkonomier.

Utstillingsbidragene er sentrert rundt fem temaer: Innredning etter tilhørighet, Teknologier for et liv i transitt, Midlertidighetens husrom, Andre grenser og Det globale hjemmets markeder og territorier.

Triennalens andre hovedutstilling Om å komme til (In Residence) vises på Nasjonalmuseet . Her presenteres ti ulike steder verden over, som vil la publikum se nærmere på hvordan tilhørighetsfølelsen er i forandring i dag.

PROGRAM

Torsdag 8. september kl.16:00: Utstillingen åpner for publikum

Torsdag 8. september kl.17.30: Lansering av den offisielle triennalepublikasjonen, After Belonging

Torsdag 8. september kl.19:00: Åpning av utstilling og Oslo arkitekturtriennale 2016, etterfulgt av åpningsfest

Lørdag 10. september kl. 12:00, 14:00, 16:00 og 18:00: Spesialomvisning ved internasjonale personligheter innen arkitektur, design og kunst.

Søndag 11. september kl. 13: Dobbel kuratoromvisning i hovedutstillingene Om å komme fra og Om å komme til. Omvisningen starter på DOGA kl.13:00 og fortsetter på Nasjonalmuseet Arkitektur kl.14:30.

ØVRIGE SPESIALOMVISNINGER

Lørdag 10. september kl. 12.00, 14.00, 16.00 og 18.00: Spesialomvisninger. Se www.doga.no

Fredag 16. september kl. 18.00: Kulturnatt-spesialomvisning ved BENGLER og Einar Sneve Martinussen & Jørn Knudsen

Onsdag 28. september kl. 17.00: Spesialomvisning ved Superunion arkitekter og FFB Fellesskapsprosjektet å Fortette Byen

Følg med på www.oslotriennale.no for flere arrangementer

Relaterte saker

Eventbilde: Din Bryllupsmesse på Grand Hotel
søndag
00:00

Din Bryllupsmesse på Grand Hotel

Velkommen til Din Bryllupsmesse, inkl. visning og stort gavedryss søndag 12. februar!

Eventbilde: Bryllupsmessen Grand Moments
søndag
00:00

Bryllupsmessen Grand Moments

Bryllupsmessen Grand Moments er en fest- og bryllupsarena for alle som ønsker seg noe nytt og litt annerledes. Her finner du de beste leverandørene under et og samme tak, slik at dere kan starte den spennende prosessen med å planlegge et av livets største øyeblikk! 

Eventbilde: Babymessen – Inspirasjon og gode messetilbud
lørdag
00:00

Babymessen – Inspirasjon og gode messetilbud

Babymessen er Norges største møteplass for gravide og småbarnsforeldre. Her vil du kunne kjøpe klær og tilbehør til rabatterte messepriser, teste ny babymat, barnevogner, bleier, barnebøker og mye annet!