Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oktoberfest i Oslo – Hvor og når 2023 hovedbilde
lørdag 

Oktoberfest i Oslo – Hvor og når 2023

Om du er på jakt etter en oktoberfest hvor du kan danse til tradisjonell live-musikk og drikke øl fra både mugger, beger, krus og horn, er dette stedene som går all-in for årets oktoberfest i Oslo.

Finn frem bayersk dirndl og lederhosen (festdrakt og lærbukse) og gjør deg klar for bayerøl i énliterskrus, pretzel, tyrolermusikk og hæla-i-taket-stemning! Det er endelig tid for Oktoberfest i Oslo!

Oktoberfest i Oslo 2023:

> Oktoberfest på Youngstorget
> Oktoberfest på Grefsenkollen
> Oktoberfest på Heidi’s Bier Bar
> Oktoberfestsmaking med Ølakademiet
> Oktoberfest på Henry & Sally’s

Det er i Oslo du finner den største dirndl- og lederhosen-kledde mengden i Norge. Hvert år kommer tusenvis av mennesker til Oslo for å oppleve den vanvittige atmosfæren og drikke liter på liter med øl. Finn et bord (⅓ av bordene er som regel førstemann til mølla), dans til live-musikk og allsang, og kjenn at du blir glad bare av å være i folkemengden som har kommet for én grunn; å ha det gøy! (Det anbefales, men du må ikke ha kostyme – kom som du er!)

Hæla i taket

Den tyske ølfestivalen har blitt et verdensfenomen, en STOR tradisjonsrik fest du ikke vil gå glipp av. Med kostymer, musefletter, tyrolerhatter og ølkrus danses det på bordene til live-musikk, mens andre konkurrerer i øltønneløfting og jodler når seieren er i boks. Høyere festfaktor skal du lete lenge etter.

Tradisjonen startet i Bayern i Tyskland 12. oktober 1810 under feiring av et kongelig bryllup. I over 200 år har tyskerne brukt oktoberhelgene til å drikke øl og kle seg i tradisjonelle drakter. En ting sikkert – tyskerne vet å ha det gøy og resten av verden har replikert den bayerske festen, og tatt den med hjem til sine egne byer. Oslo er intet unntak.

Har du ikke vært på oktoberfest i Oslo enda? Stikkord er hæla i taket, tenna i tapeten, oompah-band og bunnløs brunch. Det er moro! Det er fest! Det er livlig! Og det er øl, øl og mere øl!

Oktoberfest siden 2001

Det var tyskeren Norbert Kühn som først brakte ølfestivalen “Oktoberfest” til Norge i år 2000, på Leira i Valdres. Den store suksessen gjorde at Oslo hang seg på året etter, i 2001, og har siden blitt mer og mer populært. Billettene flyr, det gjelder å sikre seg plass tidlig.

Lag din egen Oktoberfest i Oslo!

Oktoberfest som tema er en sikker vinner! Kanskje du av en eller annen grunn ikke får deltatt, at billettene er utsolgt eller du får rett og slett ikke nok av den bayerske tradisjonen?

Lag din egen Oktoberfest, da vel. Bare pass på ha høvelig mengder med øl, gjerne av det bayerske slaget.

Oppskrifter til å fylle matplanker med svineknoker, Wurst, sauerkraut, nakkekoteletter, kylling og tilbehør kan du finne her.

Tyrolerhatter kan du kjøpe eller lage selv. Trenger du tips og inspirasjon til bekledning både for han og henne finner du mye nyttig informasjon her.

Skal du virkelig slå på stortromma med egen Oktoberfest, er det å anbefale å booke et tyroler- eller oompah-band for live-musikk i tradisjonens tro. Er du av den ekstra ivrige typen kan du også ringe musikkskoler og høre om de har et jodlekurs du kan delta på, men et par bayere inn i festen pleier å hjelpe på jodle-evnen.

Viel Glück! (Lykke til!)

Relaterte saker

Eventbilde: Latin Night: Salsa
mandag
20:30

Latin Night: Salsa

Velkommen til en eksotisk kveld på Oslo Street Food med Norges største salsa & latin danseorganisasjon; Salsakompaniet!

Eventbilde: Sean-nós dance workshop with the amazing Siobhan Butler. Musicians are welcome!
fredag
18:00

Sean-nós dance workshop with the amazing Siobhan Butler. Musicians are welcome!

Siobhan will be teaching fun and inspiring steps you can do solo or in a group. The classes are highly recommended for musicians and dancers alike! Open for all levels.

Eventbilde: Bachata Night
mandag
20:30

Bachata Night

Bli med RHYTHM dansestudio på en herlig Bachata Social Night, fylt av danseglede, nydelig musikk og god energi!