Arrangementet er fullført.

Oktoberfest hovedbilde
lørdag 

Oktoberfest

Oktoberfest

Feir oktober på bayersk vis med Oktoberfest

Ekte bayerøl i énliterskrus, øltønneløfting, sauerkraut, lederhosen, jodling, tyrolermusikk og dansing på bordene. Dette er oktoberfest!

Hvis du syns dette høres festlig ut er garantert Oktoberfest noe for deg. Oktoberfest er en tradisjonell tysk ølfestival fra Bayern som har blitt svært populært i Norge de siste årene. Stadig flere steder arrangerer Oktoberfest. Og får du ikke dratt dit det skjer, kan du jo lage en selv!

Fuktig og jovialt

Man kan si mye rart om tyskerne, men de vet å ha det gøy. En av deres store eksportartikler er deres form for løsluppen og jovial hæla-i-taket-festing, noe man virkelig får oppleve på en ekte Oktoberfest.

Suksess i Norge siden 2000

Oktoberfest er blitt arrangert i München siden 1810, men denne fantastiske festivalen ble først brakt til Norge i 2000 av tyskeren Norbert Kühn. Han er bosatt på Leira i Valdres, og her ble også den første norske Oktoberfesten holdt. Den store suksessen gjorde at den kom til Oslo året etter, og senere har den blitt holdt i Bergen, Stavanger og en rekke andre steder.

Lag din egen Oktoberfest!

Kanskje du av en eller annen grunn ikke får deltatt på noen av arrangementene, eller kanskje du rett og slett ikke kan få nok? Da er det jo bare å invitere venner og bekjente (pluss eventuelle tyskere i nabolaget) og lage din egen Oktoberfest!

Du må selvfølgelig passe på å ha høvelige mengder med godt øl, gjerne av det bayerske slaget. Oppskrifter på svineknoker og sauerkraut kan du blant annet finne på oktoberfest.no. Tyrolerhatter kan du kjøpe eller lage selv. Tyrolermusikk kan kjøpes inn på plate, men det beste er selvfølgelig å ha live musikk av det festlige slaget. Det går også an å ringe en musikkskole og høre om de har jodlekurs, hvis ikke pleier noen liter med øl å hjelpe på den evnen…

Viel Glück!

 

Relaterte saker