Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Nyt kunst i varme omgivelser hovedbilde
søndag 
14:00

Nyt kunst i varme omgivelser

15195910_10154784438441602_4750043167869739673_o

Knut Steens Venneforeningen presenterer en aften på Galleri Schaeffers Gate 5, Sofienberg, Oslo.

Søndag 11. desember 2016 • kl.14-18


Ved kjøp av trykk inkluderer et års medlemskap i Knut Steens venneforening.
Velkommen!

“Jeg vil se marmoren sveve, føle at bronsen vibrerer og få noe til å springe ut av et stykke papir.”

Dette sa en av norgeshistoriens viktigste kunstnere om sin misjon. Formålet med Knut Steens Venneforening er således å ivareta og holde liv i billedhuggerens kunstneriske visjon og livsverk. Vi ønsker å fremme hans kunst for både nåtiden og for kommende generasjoner og vi ønsker å belyse viktigheten av hans livsverk i et kunsthistorisk perspektiv. Dette skal gjøres gjennom forskjellige aktiviteter knyttet til Knut Steens Paviljong og Skulpturpark på Midtåsen i Sandefjord og i hans studio i Pietrasanta, Italia.

Knut Steens Paviljong og Skulpturpark 

På en høyde på Midtåsen ligger Knut Steens Paviljong og Skulpturpark, hvor 16 av kunstnerens verk er samlet. Tolv marmorskulpturer står i paviljongen, mens fire bronseskulpturer er plassert rundt i landskapet. Venneforeningen skal bistå til dynamisk opprettholdelse av skulpturparken.

Knut Steens studio i Pietrasanta

Studioet ligger i Pietrasanta, Toscanas internasjonale kunstnerby, der man finner noen av Italias beste marmorverksteder. Studioet er en del av et nedlagt marmorverksted som er gjort om til 10 studioer og et atrium. Knut har hatt atelieret i 30 år, og det har blitt brukt både som bosted og som verksted der modeller, tegninger og grafikk har blitt skapt. Verkstedet huser i dag flere kunstnere og er et levende kunstnermiljø.

Aktiviteter og events

Venneforeningen vil arrangere åpent studio for turister, venner, samlere og andre kunstinteresserte. Dette vil gi besøkende en unik mulighet til å få et innblikk i Knut Steens liv og virke. Vi vil arrangere forskjellige events i Pietrasanta og på Midtåsen som utstillinger av andre kunstnere, og eventer der musikk, teater og billedkunst møtes. I samarbeid med andre aktører kan vi arrangere kulturreiser til aktuelle destinasjoner. Pietrasanta og Midtåsen er naturlig reisemål, men også andre steder kan ha interesse både for medlemmer og andre.

Venneforeningen skal bistå i arbeidet med en vandreutstilling som enkelt skal kunne sendes på turne i inn- og utland. Dette er en viktig del av å fremheve Knut Steens posisjon i norsk kunst, samt øke den internasjonale interessen for både Knut Steen og norsk kunst. Foredrag om Knut Steens liv og virke er også en naturlig del av formidlingsarbeidet. I tillegg kan det holdes foredrag og kurs om andre kunstnere, kunsthistorie, og relaterte temaer som vil fremme den bildende kunst for flere generasjoner.

VENNEFORENINGENS STYRE

Styret består av daglig leder Hege Steen, styreleder og teaterprodusent, regissør og skuespiller Gard Eidsvold, filmskaper Anja Breien, fotograf og prosjektleder Fotografihuset Anne Lise Flavik, prosjektleder for Midtåsen Skulpturpark i Sandefjord kommune Per Sigmund Rønningen, varamedlem Espen Skaug og juridisk rådgiver Gunhild Buestad. 

Relaterte saker