Søk i Aktiv i Oslo

NY DEBATT: Stortingsvalget 2013 hovedbilde

NY DEBATT: Stortingsvalget 2013

NyDebatt-Hjemmeside

Under vignetten NY DEBATT, Litteraturhuset debattserie for ungdom, blir det torsdag 29. august kl. 19 debatt mellom ledere og sentrale representanter for ungdomspartiene om framtid, miljø og unge velgere. 

Møtet etterfølger en svært populær rekke med partilederforedrag som Litteraturhuset har avholdt for fulle hus i august. Nå er det ungdomspolitikernes tur. Hvilke saker velger de å debattere rett før valget? Og hva er Osloungdommer opptatt av når de skal finne ut hvem de skal gi sin stemme?  

“Jeg håper ingen undervurderer ungdom og sier at det viktigste er at vi bruker stemmeretten vår. Ungdommenes stemmer teller selvfølgelig like mye som de voksnes. Vi møtes på Ny debatt for å vise frem forskjellene mellom partiene slik at de kan bestemme hvilket parti de vil stemme. Så får vi se om noen kommer med frasen «det viktigste er at du bruker stemmeretten»”, sier Elisabeth Løland leder i KrFU, som du kan møte i debatten sammen med åtte andre ledere og nestleder fra alle ungdomspartiene.

Bilvei eller sykkelvei? Lavere skatt eller lavere klimagassutslipp? Det nærmer seg stortingsvalget, og argumentene finslipes. I Litteraturhusets kjeller møtes ungdomspartiene til debatt, og er klare for å besvare kritiske spørsmål fra ungdommene i salen. Hva ønsker partiene å gjøre de neste fire årene? Hva står de for, og hva må de love for å få ungdommenes stemme? 

Panel:
Himanshu Gulati (formann Fremskrittspartiets Ungdom)
Andreas Halse (leder Sosialistisk Ungdom)
Elisabeth Løland (leder Kristelig Folkepartis Ungdom)
Åsmund Aukrust (nestleder AUF)
Fredrik Punsvik (nestleder Unge Høyre)
Seher Aydar (leder Rød Ungdom)
Runar Mæland (nestleder Unge Venstre)
Hallvard Surlien (nasjonal talsperson Grønn Ungdom)
Gunnar Kaus (nestleder Senterungdommen)

 

Debatten blir arrangert i Kjelleren på Litteraturhuset torsdag 29. august kl. 19:00.

 

Det er gratis inngang og fri aldersgrense. 

Relaterte saker