Søk i Aktiv i Oslo

Nøtteknekkeren hovedbilde
søndag 
16:30
Oslo Konserthus

Nøtteknekkeren

Legendarisk klassisk ballett «Nøtteknekkeren» av P.Tsjajkovskij med ballettsolister fra ledende europeiske teatre.

Premieren på balletten «Nøtteknekkeren» fant sted på Mariinskij-teateret i St. Petersburg i 1892. «Nøtteknekkeren» er et eventyr med flere tema – en morsom julestemning, et mysterium og en mystikk som er veldig karakteristisk for Hoffmanns arbeider. For publikum – både barn og voksne – har denne ballettforestillingen blitt en virkelig spennende og sjarmerende nyttårshistorie, da nesten ingen jul eller nyttårsfeiring foregår uten disse fantastiske og livskloke eventyrheltene.

I WORLDSTARS-forestillinger deltar solister og ballettdansere fra Paris-operaen, La Scala, kongelige balletten i London, Tsjekkisk nasjonalballett, Barcelona-balletten, Bordeaux nasjonalballett, Dansk Kongelig Ballett og andre, og «Nøtteknekkeren» har en helt spesiell plass i selskapets repertoar. Hovedoppgaven til WORLDSTARS er å bevare arven fra klassisk ballett uendret, for å gjøre den nærmere for å forstå til det moderne publikum.

Varighet med pause: 2 timer
Anbefales fra 5 år

Relaterte saker

Eventbilde: Jakten på julestemningen – for hele familien!
lørdag
13:00

Jakten på julestemningen – for hele familien!

For første gang presenterer Stand Up Norge juleforestilling for hele familien på Latter, Aker Brygge!

Eventbilde: Snøfall – en juleforestilling
lørdag
14:00

Snøfall – en juleforestilling

Teaterversjonen av Snøfall hadde urpremiere på Oslo Nye i 2018 og er basert på NRKs julekalendersuksess ved samme navn. Familieforestillingen mottok strålende anmeldelser og ble heddaprisnominert som Beste barneforestilling.

Eventbilde: Matilda – The Musical
lørdag
19:00

Matilda – The Musical

Musikalen forteller den rørende, fantasifulle og sterke historien om Matilda, en ekstraordinær liten jente som, bevæpnet med en levende fantasi og et skarpt sinn, tør å ta et standpunkt og endre sin egen skjebne.