Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Norges største barnekor samles til konserter i Oslo hovedbilde
lørdag 

Norges største barnekor samles til konserter i Oslo

image003

International Soul Children Festival – 24.-26. oktober 2014.

Fra 24.-26. oktober møtes over 1750 unge sangere fra hele landet til musikkfest i Oslo, når International Soul Children Festival arrangeres for tiende gang. Nasjonale og internasjonale artister og instruktører av topp klasse vil undervise og holde konserter under festivalen. Gjennom en storslagen friluftskonsert på Universitetsplassen lørdag 25. oktober, vil publikum få en smakebit på jubileumskonserten som skal holdes i Oslo Konserthus søndag 26. oktober.

Søndag 26. oktober åpner Oslo Konserthus dørene, når Norges ledende kor for barn og unge inviterer publikum til en storslagen jubileumskonsert, Soul Children Party. Spellemannsnominerte Oslo Soul Children vil opptre side om side med festivalens musikalske trekkplastre fra USA; The Walls Group fra Houston og legenden Walt Whitman fra Chicago. De unge sangerne fra Oslo Soul Children har tidligere opptrådt med artister som Josh Groban, Travis, A1, Donkeyboy, Erik og Kriss, Venke Knutson, Maria Haukaas Mittet, Hanne Krogh, Alexander Rybakk, Tooji og Mo.

– Publikum kan vente seg en fantastisk konsertopplevelse når Soul Children fra hele landet samles til et «mass choir» som dette. Vi er også stolte av å kunne presentere internasjonale artister som The Walls Group og Walt Whitman, sier Ragnhild Hiis Ånestad, grunnlegger av Soul Children. Korbevegelsen engasjerer i dag 4000 barn og unge landet over, og er blitt eksportartikkel med kor i land som Tyskland, Ecuador, Japan og India.

I tillegg til Walt Whitman og The Walls Group, opptrer artister som Linda Børud Lindéh, Emmy & Ella, Kine Ludvigsen Fossheim, Maren Flotve Reme, Samuel Ljungblahd og Hans Christian Jochimsen under jubileumskonserten. Flere av artistene bidrar også når 1500 Soul Children gir publikum en smakebit av konserten på Universitetsplassen lørdag.
 
– Walt Whitman grunnla Soul Children i Chicago for over 30 år siden, og inspirerte meg til å starte opp Soul Children i Norge, en bevegelse som nå representerer over 140 kor her hjemme, og har avleggere i over 10 land. Vi kan love publikum en magisk opplevelse, både i Konserthuset og på Universitetsplassen, når Soul Children i Norge samles til festival for tiende gang. Det er virkelig ikke hver dag publikum har anledning til å se og høre et «mass choir» i denne skalaen! sier en smilende Ragnhild Hiis Ånestad.

Her kan du finne mer informasjon om Soul Children.

Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien.

 

Relaterte saker

Eventbilde: Oslo Ung 2024
torsdag
00:00

Oslo Ung 2024

Oslo Ung (tidl. Rampelysfestivalen) er en nasjonal teaterfestival for og med barn og unge, og er Norges største i sitt slag.

Eventbilde: Friends Friday på SNØ
fredag
00:00

Friends Friday på SNØ

Hver fredag er det Friends Friday som vil si at du får 2 for 1 på SNØpass, og medlemmer kan ta med seg en venn gratis.

Eventbilde: «Orfeus’ trøst» – opera for babyer
fredag
13:00

«Orfeus’ trøst» – opera for babyer

En operaopplevelse for barn i alderen 0–3 år!