Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Norges største barnekor samles til konserter i Oslo hovedbilde
lørdag 

Norges største barnekor samles til konserter i Oslo

image003

International Soul Children Festival – 24.-26. oktober 2014.

Fra 24.-26. oktober møtes over 1750 unge sangere fra hele landet til musikkfest i Oslo, når International Soul Children Festival arrangeres for tiende gang. Nasjonale og internasjonale artister og instruktører av topp klasse vil undervise og holde konserter under festivalen. Gjennom en storslagen friluftskonsert på Universitetsplassen lørdag 25. oktober, vil publikum få en smakebit på jubileumskonserten som skal holdes i Oslo Konserthus søndag 26. oktober.

Søndag 26. oktober åpner Oslo Konserthus dørene, når Norges ledende kor for barn og unge inviterer publikum til en storslagen jubileumskonsert, Soul Children Party. Spellemannsnominerte Oslo Soul Children vil opptre side om side med festivalens musikalske trekkplastre fra USA; The Walls Group fra Houston og legenden Walt Whitman fra Chicago. De unge sangerne fra Oslo Soul Children har tidligere opptrådt med artister som Josh Groban, Travis, A1, Donkeyboy, Erik og Kriss, Venke Knutson, Maria Haukaas Mittet, Hanne Krogh, Alexander Rybakk, Tooji og Mo.

– Publikum kan vente seg en fantastisk konsertopplevelse når Soul Children fra hele landet samles til et «mass choir» som dette. Vi er også stolte av å kunne presentere internasjonale artister som The Walls Group og Walt Whitman, sier Ragnhild Hiis Ånestad, grunnlegger av Soul Children. Korbevegelsen engasjerer i dag 4000 barn og unge landet over, og er blitt eksportartikkel med kor i land som Tyskland, Ecuador, Japan og India.

I tillegg til Walt Whitman og The Walls Group, opptrer artister som Linda Børud Lindéh, Emmy & Ella, Kine Ludvigsen Fossheim, Maren Flotve Reme, Samuel Ljungblahd og Hans Christian Jochimsen under jubileumskonserten. Flere av artistene bidrar også når 1500 Soul Children gir publikum en smakebit av konserten på Universitetsplassen lørdag.
 
– Walt Whitman grunnla Soul Children i Chicago for over 30 år siden, og inspirerte meg til å starte opp Soul Children i Norge, en bevegelse som nå representerer over 140 kor her hjemme, og har avleggere i over 10 land. Vi kan love publikum en magisk opplevelse, både i Konserthuset og på Universitetsplassen, når Soul Children i Norge samles til festival for tiende gang. Det er virkelig ikke hver dag publikum har anledning til å se og høre et «mass choir» i denne skalaen! sier en smilende Ragnhild Hiis Ånestad.

Her kan du finne mer informasjon om Soul Children.

Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien.

 

Relaterte saker

Eventbilde: Babyomvisning i geologiske utstillinger
tirsdag
12:30

Babyomvisning i geologiske utstillinger

Hver tirsdag er det babyomvisning på Naturhistorisk museum. Ukens babyomvisning er i geologiske utstillinger.

Eventbilde: Babyomvisning på Norsk Maritimt Museum
onsdag
13:00

Babyomvisning på Norsk Maritimt Museum

Omvisningene er lagt til rette for fedre og mødre i permisjon som ønsker kulturelt påfyll. Babyene er med å bestemme tempoet.

Eventbilde: Malekurs for barn og unge
onsdag
17:00

Malekurs for barn og unge

Har du et kreativt barn? Oslo Kulturfabrikk holder et fem-ukers kurs i akvarellmaling for barn og unge som liker å tegne og som er nysgjerrige på maling.