Søk i Aktiv i Oslo

Nordisk spilldag for hele familien! hovedbilde

Nordisk spilldag for hele familien!

ntso

Nordisk spilldag for hele familien!

Dette er dagen da foreldre og barn samler seg rundt Nintendoen, datamaskinen eller iPad-en og konkurrerer mot hverandre! Spilldagen markeres i over 70 biblioteker over hele Norden, og i Oslo kan du delta på Deichmanske bibliotek på Bjerke, Furuset, Grünerløkka, Majorstuen, Lambertseter, Oppsal, Røa og Hovedbiblioteket.

Har du lyst til å lære litt om hvordan du lager dataspill? I samarbeid med Lær kidsa koding! blir det minikurs basert på programmeringsspråket Scratch, som brukes av alt fra barn til studenter på IT-universitetet MIT. I løpet av det to timer lange kurset lærer du litt om hvordan du lager animasjoner og programmerer egne dataspill. Kurset er gratis og passer fra ca. 10 år og oppover. Husk å melde deg på til biblioteket du vil delta på (info nederst).

Tradisjonen tro blir det nordisk mesterskap, og i år skal det konkurreres i dataspillet Wonderputt. Det vanker heder, ære og en Playstation 4 til den som stikker av med tittelen «nordisk mester». Vi kårer også egen Oslo-mester og filialvinnere. Det er bare å legge seg i trening her: https://www.kongregate.com/games/dampgnat/wonderputt!

Det blir også brettspill og dataspill tilgjengelige i bibliotekene hele dagen. På Grünerløkka kan du spille Risk og Settlers med spillgruppa Tuesday Quest. På Furuset kan du bli med på introkurs i rollespillet Magic: The Gathering. Hovedbiblioteket holder turnering i familiespillet Quizmysteriet, der vinnerlaget får med seg spillet hjem.

Er du blant dem som følger spent med på den kommende tittelkampen mellom Carlsen og Anand? På Lambertseter kan du selv prøve deg mot habile sjakkspillere fra Nordstrand sjakklubb. På Oppsal kan du bryne de små grå på Rubiks kube – og lære å løse den fargerike utfordringen som en proff!

Det er duket for to generasjoner spennende cybereventyr med fantastiske effekter når Hovedbiblioteket viser Tron (1982, 15 år) og Tron: Legacy (2010, 7 år). Filmene foregår i en mørk, digital verden og passer for alle med et ungt sinn!

PÅMELDING TIL KODEKURS
Kursene foregår fra kl. 12-14 og du tar med egen datamaskin eller låner i biblioteket (gi beskjed ved påmelding). Meld deg på her:

Bjerke >>
Hovedbiblioteket >>
Lambertseter >>
Majorstuen >>
Oppsal >>

Alle aktiviteter er gratis. Bli med og spill, da vel!


Arne Garborgs plass 4
0179 Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: Sommeren på SNØ
mandag
00:00

Sommeren på SNØ

Lyst på en kombinasjon av sol og snø denne sommeren? SNØ tilbyr et spennende sommerprogram med gode tilbud for store og små!

Eventbilde: Krigens skjebner – på Akershus festning
tirsdag
19:00

Krigens skjebner – på Akershus festning

En vandreforestilling av og med Ross Kolby om syv skjebner under 2. verdenskrig på Akershus festning.

Eventbilde: Drøbak Havnefestival 2024
fredag
14:00

Drøbak Havnefestival 2024

Det vil bli spennende aktiviteter og underholdning til både barn og voksne på dagtid. Mens kveldene blir viet til feelgood og gode rytmer ved fjorden fra spennende artister fra hovedscenen.