Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Nordisk spilldag for hele familien! hovedbilde
torsdag 

Nordisk spilldag for hele familien!

ntso

Nordisk spilldag for hele familien!

Dette er dagen da foreldre og barn samler seg rundt Nintendoen, datamaskinen eller iPad-en og konkurrerer mot hverandre! Spilldagen markeres i over 70 biblioteker over hele Norden, og i Oslo kan du delta på Deichmanske bibliotek på Bjerke, Furuset, Grünerløkka, Majorstuen, Lambertseter, Oppsal, Røa og Hovedbiblioteket.

Har du lyst til å lære litt om hvordan du lager dataspill? I samarbeid med Lær kidsa koding! blir det minikurs basert på programmeringsspråket Scratch, som brukes av alt fra barn til studenter på IT-universitetet MIT. I løpet av det to timer lange kurset lærer du litt om hvordan du lager animasjoner og programmerer egne dataspill. Kurset er gratis og passer fra ca. 10 år og oppover. Husk å melde deg på til biblioteket du vil delta på (info nederst).

Tradisjonen tro blir det nordisk mesterskap, og i år skal det konkurreres i dataspillet Wonderputt. Det vanker heder, ære og en Playstation 4 til den som stikker av med tittelen «nordisk mester». Vi kårer også egen Oslo-mester og filialvinnere. Det er bare å legge seg i trening her: https://www.kongregate.com/games/dampgnat/wonderputt!

Det blir også brettspill og dataspill tilgjengelige i bibliotekene hele dagen. På Grünerløkka kan du spille Risk og Settlers med spillgruppa Tuesday Quest. På Furuset kan du bli med på introkurs i rollespillet Magic: The Gathering. Hovedbiblioteket holder turnering i familiespillet Quizmysteriet, der vinnerlaget får med seg spillet hjem.

Er du blant dem som følger spent med på den kommende tittelkampen mellom Carlsen og Anand? På Lambertseter kan du selv prøve deg mot habile sjakkspillere fra Nordstrand sjakklubb. På Oppsal kan du bryne de små grå på Rubiks kube – og lære å løse den fargerike utfordringen som en proff!

Det er duket for to generasjoner spennende cybereventyr med fantastiske effekter når Hovedbiblioteket viser Tron (1982, 15 år) og Tron: Legacy (2010, 7 år). Filmene foregår i en mørk, digital verden og passer for alle med et ungt sinn!

PÅMELDING TIL KODEKURS
Kursene foregår fra kl. 12-14 og du tar med egen datamaskin eller låner i biblioteket (gi beskjed ved påmelding). Meld deg på her:

Bjerke >>
Hovedbiblioteket >>
Lambertseter >>
Majorstuen >>
Oppsal >>

Alle aktiviteter er gratis. Bli med og spill, da vel!


Arne Garborgs plass 4
0179 Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: Sommerprogram på Teknisk museum
torsdag

Sommerprogram på Teknisk museum

Teknisk museum har aktivitetsprogram hver dag i hele sommer! Se spennende utstillinger, bli med på omvisninger, prøv morsomme og lærerike aktiviteter, og la deg fascinere av spennende vitenshow.

Eventbilde: Gratis svømmeopplæring i sommer!
torsdag

Gratis svømmeopplæring i sommer!

Alle kursene er betalt av Oslo kommune. Dette er en fantastisk mulighet til deg i Oslo til å lære å svømme og ha det gøy i vann denne sommeren!

Eventbilde: Buttonsverksted i Klimahuset
fredag

Buttonsverksted i Klimahuset

De har rigget til sommerverksted i Klimahusets amfi med buttonsmaskiner, gamle tidsskrifter fra museumsloftet, ferdigprintede klimabudskap, tegneutstyr og papir i mange ulike farger. Du bestemmer hvordan akkurat din button skal bli!