Søk i Aktiv i Oslo

Norden største bokhandel åpner i gamle Eldorado kino hovedbilde

Norden største bokhandel åpner i gamle Eldorado kino

 Untitled-3-

12 september 2013 har vi gleden av å åpne Nordens største bokhandel, Eldorado.

Med 3200 kvm, favner man ikke bare norsk bokbransje, men man gir også Oslo ett nytt kulturhus. Med tre scener for formidling, forfatterbesøk og litterær tumleplass i alle formater er dette et unikt nytt sted for publikum.

Bokhandelen ligger i bygningen de fleste kjenner som Eldorado kino. Byggets historie startet i 1891, da ble det bygget som varieté- og konsertlokale. Stedet ble drevet som teater frem til 1911, da ble det omgjort til kinematograf. Mao ett ærverdige lokale med mye god underholdning i veggene.

Eldorado bokhandel har som sine kjerneverdier å synligjøre og formidle bredde, mangfold og det frie ord. Vi ønsker å utfordre leserne til å finne nye sjangre og leseropplevelser, gjennom den måten bøkene er kategorisert som. Her vil så mange titler som mulig bli frontet, og gitt god plass.  

Det er en fantastisk bredde i norsk forfatter -og bokbransje som vi ønsker å tydeliggjøre i større grad. Vi kan med stor glede si at vi samarbeider tett med de fleste norske forlag, slik at de selv er med på å velge ut sortimentet i deres hyller. Denne type konsept, med kommisjonsløsning hvor forlagene sitter på 75% av omsetningen, er med på å forlenge den enkelte boks levetid, som igjen vil opprettholde bredden.

Bokhandelen er medlem av Fri Bokhandel. Den vil inneholde om lag 102 tonn bøker. Med stor aktivitet på våre scener, ønsker Eldorado å fortsette kulturarven som ligger i veggene siden 1891.

I tilknytting til bokhandelen vil det være en egen kafe & creperie, samt restaurant i bakgården.

 

Relaterte saker