Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Noël Au Balcon hovedbilde
onsdag 

Noël Au Balcon

468_2014_11_12_143842

Oslo ladegård – Onsdag 3. desember 2014

Barokkmusikk og dans og kostymer i en annerledes førjulsforestilling med Compagnie Contours.

Barokkens danser var en viktig del av kunstformene ved hoffet og i de store operaene, og er bevart gjennom et eget notasjonssystem. Koreografiene kjennetegnes av en avansert teknikk og stor musikalitet. I programmet Noël au balcon får publikum oppleve hele fem soloer bygget på rekonstruksjoner av originale koreografier fra barokken.

Gjennom en utforskning av fragmenter, antydninger, lekenhet og alvor, spill og stringente linjer blir forestillingen et møte mellom 1700-tallets danser og nåtidens danseuttrykk.

Compagnie Contours er et nyetablert dansekompani som utforsker 1700-tallets dans i møte med samtidige koreografiske konsepter.

Musikk av Johan Sebastian Bach, Heinrich Ignaz Franz Biber, Nicola Matteis og Johann Paul von Westhoff.

Medvirkende:
Koreograf: Janne-Camilla Lyster Koreograf og rekonstruktør: Elizabeth Svarstad

Medskapende dansere: Ida-Camelia Strandene Siljedal, Tatsiana Riber Sparre, Janne-Camilla Lyster, Elizabeth Svarstad

Musikere: Karolina Radziej, fiolin Roar Bye Blåsmo og cello Erik Skanke Høsøien, lutt

Compagnie Contours er et nyetablert dansekompani som utforsker 1700-tallets dans i møte med samtidige koreografiske konsepter. Kunstnerisk leder er Elizabeth Svarstad.

Janne-Camilla Lyster er danser, koreograf og forfatter, utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har medvirket i, og/eller koreografert forestillinger ved bl.a. Den Norske Opera & Ballett, Black Box Teater og Dansens Hus, samt turnert internasjonalt. Hun underviser i koreografisk komposisjon og analyse ved Kunsthøgskolen i Oslo. Fra oktober 2014 til 2017 vil hun være tilknyttet Balletthøgskolen som stipendiat.

Elizabeth Svarstad er danser, koreograf og doktorgradsstipendiat i dansevitenskap ved Institutt for musikk, NTNU. Hun har medvirket i en lang rekke produksjoner med de fremste tidligmusikkensembler i Norge og internasjonalt, bl.a. Norsk Barokkorkester, Trondheim Barokk, Stavanger Barokk, Concerto Copenhagen og Ensemble Zimmermann. Hun underviser i barokkdans ved Norges musikkhøgskole.

Billetter på Billettservice.no kr 180,- / 130,- + avg. kr. 20,-
Eller i døra fra ca kl. 19.40.

Konserten er støttet av Kulturrådet og FFUK.

Tid fra kl. 20.00 – 21.00

Relaterte saker

Eventbilde: Jubileumsforestilling på Bærum Kulturhus
lørdag
18:00

Jubileumsforestilling på Bærum Kulturhus

Jubileet blir markert med en storslått forestilling med dans og musikk fra Bærums brede og rike kulturliv.

Eventbilde: DJ Kimbo x Liv & Røre
lørdag
22:00

DJ Kimbo x Liv & Røre

DJ Kimbo er klar for å ta nattklubb-viben fra terrassen til dansegulvet. Denne gangen arrangerer de Lørenskogs neste store danseevent!

Eventbilde: Prøv babydans på Sentralen!
mandag
13:00

Prøv babydans på Sentralen!

Babydans er et tilbud til foreldre med små barn mellom 3-12 måneder, primært rettet mot foreldre i fødselspermisjon. I Babydans beveger foreldrene seg sammen med sine babyer i samspill med andre.