Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

NEI – gjestespill fra Berlins subkultur hovedbilde
torsdag 

NEI – gjestespill fra Berlins subkultur

ntso

NEI – gjestespill fra Berlins subkultur

NEI er en norsk-tysk produksjon av Tone Avenstroup med scenografi av Worm Winther. Forestillingen hadde urpremiere i Berlin 30.11.2012. Stykket er skrevet av Jörg-Michael Koerbl (2000) og blir fremført av Neibanden.

Neibanden består av ni scenekunstnere og musikere fra Norge, Tyskland, Italia og USA. NEI er det første felles teaterprosjektet til Avenstroup og Winther siden tiden med teater- og performancekollektivet Baktruppen. Andre teaterstykker av Koerbl har blitt oppført på forskjellige institusjonsteatre i Tyskland. Det er første gang NEI spilles – nå også i Norge.

Trommer: Aaron Snyder (Eple). Resitasjon: Rex Joswig (Sort). Carola Lehmann (Regina). Sang: Margareth Kammerer (Korint). Produksjonsassistent: Ariane Sept (Dukke Korint). Sufflør: Silvia Koerbl (Einsteinauge). Regi: Tone Avenstroup (Frixibrixi). Musikk: Bernd Jestram. Scenografi: Worm Winther.

Jörg-Michael Koerbls drama NEI står i tradisjon med Bertholt Brechts lærestykker, men tema er et annet. Hos Brecht dreier det seg om å ofre seg for en sak, hos Koerbl handler det om å ta stilling. Forestillingen formidler følgende: Si nei! Men stykket har mange nei, og hvert nei kan sies og forstås på så mange måter. En avstandstaken medfører ikke umiddelbart til at en sier sier ja til det motsatte.

EPLE elsker KORINT som elsker seg selv. KORINT har en affære med SORT som ikke elsker noen. SORT har tidligere elsket REGINA som har en affære med EPLE. EINSTEINAUGE har lenge vært sammen med FRIXIBRIXI; de kan verken elske hverandre eller skilles. EPLE blir forelsket i DUKKE KORINT. NEI er en tragedie. Spetakkelet finner sted i et sirkus.

“Et ja blir bare halvparten så bra.” (J.M. Koerbl)

Relaterte saker

Eventbilde: Krigens skjebner – på Akershus festning
tirsdag
19:00

Krigens skjebner – på Akershus festning

En vandreforestilling av og med Ross Kolby om syv skjebner under 2. verdenskrig på Akershus festning.

Eventbilde: Folkeeventyrene – The Musical
fredag
17:00

Folkeeventyrene – The Musical

Asbjørnsen og Moe har fått skrivesperre og begir seg ut på bygda for å søke inspirasjon. Her kan alt skje, så blir med på en ellevill og morsom reise i eventyrland. Like morsom for voksne som for barn.

Eventbilde: Spynorsk. The Musical!
lørdag
18:00

Spynorsk. The Musical!

Ein ny musikal om demokrati, språk, pågangsmot, vaflar og draumar, og ikkje minst om Ivar Aasen, i splitter nytt og nokså uvant superheltlys.