Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Musikkteaterfestival hovedbilde
lørdag 

Musikkteaterfestival

ntso

Musikkteaterfestivalen 2014 på Black Box: Norsk på nytt.

Gjør deg klar for en helg med musikalske dypdykk i norgeshistorien, norrøn mytologi og norske teaterklassikere i sprudlende ny drakt, på Black Box Teaters to scener.

200 barn i alderen seks til 18 år skal stå på scenene under Oslo Musikk- og kulturskoles Musikkteaterfestival helgen etter 17.mai. Dette er Musikkteaterelevenes bidrag til markeringen av grunnlovsjubileet.

Forberedelsene begynte allerede i fjor høst. På Ila, Manglerud, Nedre Bekkelaget og Bjørnholt skoler har til sammen syv grupper med teaterelever jobbet med replikker, finstemt sangstemmer og koordinert dansetrinn gjennom hele skoleåret.

Resultatet er syv ulike musikkteaterforestillinger som spilles på de to Black Box-scenene lørdag 24. og søndag 25. mai.

Selv om noen av titlene lyder kjent, er alle stykkene helt nye musikkteaterversjoner, skrevet av instruktørene ved Oslo Musikk- og Kulturskole.

* Spillet om Norge: Med barn 1. til 6. trinn, Ila.
Handler om tre jenter som lærer Norges-historie på skolen. Så mye lærer de om konger, slag, unioner, fattigdom, pest, selvstyretrang, og ikke minst Grunnloven, at de drømmer om det om natten. Publikum blir tatt med inn i drømmen som foregår på et spillbrett der et rødt, et hvitt og et blått lag konkurrerer med levende terninger og levende spillkort – som viser scener fra Norges-historien.

* Den stundesløse: Med ungdommer 8. trinn til 3 videregående, Manglerud.
I 1723 skrev norskfødte Ludvig Holberg farsen om den stundesløse Vielgeschrey. Nå, nesten 300 år senere har ungdommene fra Manglerud jobbet fram sin egen humoristiske versjon om mannen uten stunder.

* Tor mister Mjølner:
Med barn fra 1. til 7. trinn, Nedre Bekkelaget.
Dette er Norrøn mytologi i ny versjon. Hvor bodde egentlig Æsene og Jotnene? Er Æsene en gjeng bortskjemte snobber som bor på Åsgård spa? Er Jotnene en gjeng opprørske muskelbyggende gangstere? Hva skjedde egentlig da Tor mistet Mjølner? Og var Mjølner en Hammer? Følg vikingbarna og hør myten slik Nornene forteller den.

* Den magiske sparegrisen:
Med barn fra 1. til 5. trinn, Bjørnholt.
Hva skjer når barn putter mynter på Alf Prøysens sparegris og det viser seg at sparegrisen er magisk? 100 år etter Alf Prøysens fødsel presenteres kjente og ukjente karakterer fra Prøysens verden i en musikalsk kabaret. Vi møter den smarte Teskjekjerringa, den slemme rampegutten, de gærne kidsa fra Bakvendtland, og mange fler.

* Tambar: Med barn fra 1. til 4. trinn, Manglerud.
Basert på Tor Åge Bringværds billedbok «Tambar er et troll.» Tambar går i barnehagen sammen med bare menneskebarn. Han føler seg annerledes, og synes det er vanskelig. Pappa føler det samme, men sier det ikke til noen. Alle trenger en venn. Men hvordan finner et troll en venn i en verden full av mennesker?

* Jeg er P!
Med ungdommer fra 8. trinn til og med 1.videregående, Ila.
Hva var det egentlig Ibsen prøvde å si med Peer Gynt? Hvem ville Peer vært i 2014? I Ila-ungdommenes tolkning er P en ung jente som vil noe mer, høyere, større, fortere, morsommere, tøffere og mer fantastisk enn alle hun kjenner. Hun vil ikke være en av massen. Hun vil vise for alle som holder henne nede at hun kan bli noe stort. For å bevise dette må hun ut av bygda, ut i verden.

* Hammeren: Med barn fra 5. til 7. trinn, Manglerud.
I et firma ingen mennesker kjenner til, kalt Åsgård Security, jobber Tor som sjef for de ansatte i Verdenspolitiet. I skjul vokter de over verden slik at menneskene er trygge. Tor er uovervinnelig fordi han besitter verdens sterkeste våpen: Hammeren.
Et annet sted jobber Trym som adm. dir. ved Jotunheimen Finance. Trym og hans jotnestab har planer om å ta over verdensherredømmet, derfor stjeler de hammeren. Hele menneskeheten er i fare. Her kan det ende med ragnarokk.

Relaterte saker

Eventbilde: Døden på Oslo S – en musikal av Égal teater
torsdag
17:30

Døden på Oslo S – en musikal av Égal teater

Døden på Oslo S, en musikal basert på spillefilmen og bøkene av Ingvar Ambjørnsen med samme navn.

Eventbilde: Oslo Ung 2024
torsdag
00:00

Oslo Ung 2024

Oslo Ung (tidl. Rampelysfestivalen) er en nasjonal teaterfestival for og med barn og unge, og er Norges største i sitt slag.

Eventbilde: Knitting Peace med nysirkus-kompaniet Cirkus Cirkör
fredag
19:00

Knitting Peace med nysirkus-kompaniet Cirkus Cirkör

Cirkus Cirkör inviterer til en magisk vakker verden av tau, garn og floker som er strikket inn i temaet fred og håndarbeid.