Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Musikkfest for alle: Brass i Bærum for 19. gang hovedbilde
søndag 
17:00

Musikkfest for alle: Brass i Bærum for 19. gang

ntso

Tradisjonen fortsetter: ”Brass i Bærum” for 19. gang

Når to av Bærums egne brasskorps går sammen og topper det hele med et gjestekorps og et profesjonelt innslag helt utenom det vanlige, ja da er det duket for en helt spesiell konsertopplevelse. En konsert du bør overvære og ikke lese om i avisen dagen etterpå.

Det er høst, og for 19. gang gjør vi oss klare for ”Brass i Bærum” som finner sted i Lommedalen kirke søndag 30. oktober kl. 17.

Fra Bærum kommer Haug Musikkorps og arrangøren selv, Bærums Verk Musikkorps.

Haug Musikkorps er et tradisjonelt musikkorps som er åpent for alle som har lyst til å spille i korps. Det ble stiftet i 1984 og er tilrettelagt for mennesker med spesielle behov med musikanter fra Asker, Bærum og Oslo. Det er godt synlig og meget aktivt i lokalmiljøet med flere egne konserter samt samarbeidskonserter og spilling på julemesser, festivaler og andre arrangementer.

Arrangøren selv, Bærums Verk Musikkorps, feirer i år sitt 125 årsjubileum og er ett av landets eldste korps. Det kommer fra jernverksmiljøet på Bærums Verk, og korpset er derfor et ekte industrikorps i beste brassbandstil. Korpset er en arvtaker og bærer av den musikalske kulturarven som ble startet på Bærums Verk allerede i 1801 med landets første musikkskole og Det Bærumske Jægers Musikcorps som ble dannet i 1808.

Holmestrand Ungdomskorps («HUK») er årets gjestekorps. Det ble stiftet i 1921 og er en aktiv og stor aktør i kultur- og musikklivet i Holmestrand. Under betegnelsen ”HUK – byens brassband”, er det kjent for årlige temakonserter og forestillinger. Korpset har tidligere flere ganger deltatt i Brass i Bærum arrangementer og har, sammen med Bærums Verk Musikkorps, gjennomført flere felleskonserter både her i Bærum og i Holmestrand.

Årets profesjonelle innslag er helt spesielt. Det består av tubaisten August Schieldrop og pianisten Natallia Papova.

August Schieldrop er fra Oslo og går nå på musikklinje på Munch videregående skole / Barratt Dues musikkinstitutt. August har vist at tuba, som et solistinstrument også kan skinne. Han har deltatt i flere konkurranser, arrangementer og konserter, og har mottatt flere priser både i Norge og i Europa. August er godkjent vikar i Oslo Filharmonien, og deltar i Ung Filharmoni hvor han blant annet spiller Prokovjevs 5. symfoni under ledelse av Petrenko.

Natallia Papova kommer opprinnelig fra Russland og har sin musikkutdannelse fra Russland og fra Norge. Hun har turnert som solist og kammermusiker i Norge og en rekke europeiske land samt USA og Kina. I tillegg til sin egen solist og kammermusikk karriére er hun ansatt som akkompagnatør på Barrat Dues musikkinstitutt i Oslo.

I konserten vil vi få høre publikumsvennlig musikk som delvis er sammensatt for Brass i Bærum og delvis er hentet fra deltakernes egne avholdte og planlagte konserter.

Brassmusikk er ingen sær eller smal musikkform. Den har stor spennvidde og alle vil kunne glede seg over musikk som favner over mange tidsepoker, mange stilarter og mange vanskelighetsgrader.

Rammen rundt konserten er som vanlig Lommedalen kirke som i denne sammenheng med all rett kan omtales som en praktfull konsertsal med en fremragende akustikk som egner seg meget godt for slike konserter.

Brass i Bærum er en ”annerledes” konsert som tilbyr god musikk fremført av glade og motiverte unge og gamle musikanter. Det er oppskriften på en god konsert som vi er sikre på vil glede og motivere alle musikkinteresserte i alle aldersgrupper.

Vi ønsker alle vel møtt til et hyggelig, allsidig og meget spennende arrangement.

Så legg turen til Lommedalen kirke på søndag 30/12 kl. 17. Du vil ikke bli skuffet!

Bill.: Barn/Voksne/Familie 50/150/300

Arrangør: Bærums Verk Musikkorps

Konserten er sponset av Bærum kommune

Relaterte saker

Eventbilde: Få med deg ‘My Darling Clementine’ på Abelone!
torsdag
21:00

Få med deg ‘My Darling Clementine’ på Abelone!

Opplev My Darling Clementine med deres nyeste, kritikerroste utgivelse ‘Country Darkness – the songs of Elvis Costello’.

Eventbilde: Bendik Brænne live i Bærum Kulturhus
torsdag
19:00

Bendik Brænne live i Bærum Kulturhus

Spellemannsprisvinner, respektert låtskriver og særs dyktig instrumentalist. Bærums store låtskriverkunstner kommer hjem.

Eventbilde: Dissimilisfestivalen 2024
fredag
17:00

Dissimilisfestivalen 2024

Dissimilis åpner nok en gang festivalsesongen med en tradisjonsrik, hjertevarm og inkluderende byfestival.