Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

MOVEMENT GALLERY hovedbilde
onsdag 

MOVEMENT GALLERY

Skjermbilde 2014-05-14 kl. 11.27.22

MOVEMENT GALLERY

Av og med avgansstudentene ved Skolen for Samtidsdans

                          

I slutten av mai flytter avgangsstudentene ved Skolen for Samtidsdans inn i galleriet i Kongens gate 9 i Oslo sentrum. Som eksamensprosjekt har de valgt å ta dansen ut av scenerommet og inn i gallerirommet, for å se på hva det vil si å plassere kropp, bevegelse og koreografi i en slik kontekst. Resultatet har fått navnet Movement Gallery, og er en spennende og annerledels opplevelse bestående av tre ulike forestillinger som vises fra 28. mai til 1. juni.

 

Skolen for Samtidsdans 
Skolen for Samtidsdans er en toårig fagskole i dans som utdanner dansekunstnere til det frie feltet. Gjennom studiet skaper studentene sine egne kunstprosjekt, under veiledning av noen av Norges fremste dansekunstnere. Studentene er ansvarlig for både det kunstneriske arbeidet og produksjonsarbeidet rundt prosjektene. Movement Gallery er studentenes avgangseksamen ved Skolen for Samtidsdans. 

Movement Gallery 
Movement Gallery finner sted i Kongens gate 9 fra 28. mai – 1. juni, og består av de tre forestillingene Cupcakes og andre buskvekster, Nobody Poetry og En Misvisende Tittel. Forestillingene utforsker på hver sin måte hva dans, bevegelse og koreografi kan være i en gallerikontekst. Hva skjer når det private blir gjenstand for publikums blikk? Hva er det vi velger vi å vise, og hva er det vi velger å skjule? Hvor langt virkeligheten er villig til å strekke seg etter kunsten, og kunsten etter verden? 

Cupcakes og andre buskvekster
I Cupcakes og andre buskvekster kan du oppleve utstilte, bevegende kropper som portretterer ulike sider ved en stadig mer kompleks kvinnekultur. De levende kunstinstallasjonene tematiserer kvinners forhold til idealer, eksponering og velvære. Når hjemmet ikke lenger er et privat rom, men et galleri for utstilling av livet i sosiale medier, blir listen for perfeksjon lagt stadig høyere. Kan den perfekte kvinnen eksistere gjennom den perfekte cupcaken? De rigide rammene i galleriet skaper et skille mellom utøver og betrakter, fiksjon og virkelighet. Det dyriske får stadig større spillerom. Hva skjer så når rammene viskes ut?  

Forestillingen spiller onsdag-fredag kl 18.00 og søndag 15.00 og 16.30

Nobody Poetry
Kroppsidealer er et hyperaktuelt tema. Nobody Poetry tar opp ulike aspekter rundt kroppsidealer, kompleksitet og stolthet i forhold til kroppen og kulturen vi lever i. Gjennom bevegelse og tekst vil danserne formidle dette temaet for å igangsette refleksjon og bevissthet rundt hva et kroppsideal kan være. Fem ulike kropper beveger seg i et landskap av sårbarhet, styrke og motstand. Hva man velger å framheve og hva velger man å skjule. I en eksloderende labyrint av kroppskontakt hvem har fasiten? 

Forestillingen spiller onsdag-fredag kl 19.30 og lørdag-søndag kl 18.00

En Misvisende Tittel
I gallerikonseptet En Misvisende Tittel møter publikum et bredt utvalg av gjenskapte arbeider, fra eldre kjente kunstverk og til nye mindre kjente verk, som danner en unik innsikt i kunstneres komplekse univers. Kunstinstallasjonene tematiserer hvor langt virkeligheten er villig til å strekke seg etter kunsten, og kunsten etter verden. I utstillingen vil man bevege seg i et landskap av installasjoner som utfordrer de sanselige opplevelsene til publikum. 

Forestillingen spiller onsdag-fredag kl 21.00 og lørdag-søndag kl 19.30

 

Pris:
Barn/student: 120 kr
Voksen: 150 kr
Pakkepris (alle tre forestillingene): 200 kr

 

Billetter kan reserveres via movegallery@gmail.com eller kjøpes i døra i Kongens gate 9. 

Kontaktperson for Movement Gallery: Ida Frømyr Borgen, 47 31 87 92, sfsdstudent@gmail.com 

 

Besøk nettsidene til Skolen for Samtidsdans her >>

Lik Movement Gallery på facebook >>

 

Relaterte saker

Eventbilde: Soul Sessions Oslo – Open Practice
søndag
16:00

Soul Sessions Oslo – Open Practice

Soul Sessions fritrening er for alle som trenger et sted å danse fra seg og trene, uansett stil, nivå og alder.

Eventbilde: Velkommen til babydans på Sentralen
mandag
13:00

Velkommen til babydans på Sentralen

Babydans er et tilbud til foreldre med små barn mellom 3-12 måneder, primært rettet mot foreldre i fødselspermisjon. I Babydans beveger foreldrene seg sammen med sine babyer i samspill med andre.

Eventbilde: Dancing Stars på Christiania Teater!
mandag
20:30

Dancing Stars på Christiania Teater!

14 av de kjente profilene har sammen laget et danseshow som tar deg med på en reise gjennom våre følelser.