Søk i Aktiv i Oslo

Mother Democracy hovedbilde

Mother Democracy

"Mother Democracy" på Nobels Fredssenter. Foto: Pietro Masturzo / OnOff Picture

21 år etter at hun ble tildelt Nobels fredspris fikk Aung San Suu Kyi endelig holdt sitt Nobelforedrag. Samme dag åpnet utstillingen «Mother Democracy» på Nobels Fredssenter.

Aung San Suu Kyi ble tildelt Nobels fredspris i 1991 for sin ikkevoldelige kamp for demokrati og menneskerettigheter. Hennes mann og to sønner mottok prisen på hennes vegne fordi hun selv satt i husarrest.

Utstillingen er en hyllest og en feiring av Aung San Suu Kyi. Den viser bilder av løslatelsen fra husarrest 13. november 2010, og den politiske utviklingen i Burma i tiden etterpå.

En rekke internasjonale fotografer har fulgt begivenhetene, og blant fotografene som er med i utstillingen er Joachim Ladefoged og Chi Yin fra VII, Pietro Masturzo fra OnOff Picture og James Nacthwey.

– Aung San Suu Kyis Nobelforedrag og hennes besøk i Oslo har vi ventet på i 21 år! Dette er en historisk begivenhet, og vi håper riktig mange benytter anledningen og blir med på feiringen av henne, sier Bente Erichsen, direktør på Nobels Fredssenter.

Les mer om utstillingen på Nobels Fredsprissenter >>

Relaterte saker

Eventbilde: Lost in the Horizon
onsdag
19:00

Lost in the Horizon

Forestillingen er en skarp kommentar til det som skjer i Europa akkurat nå. Den er skapt på tvers av ulike nasjonaliteter og kulturer, hvor de sammen ønsker å løfte fram verdien av et menneskeliv.