Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Morten Øen – samtale om kunst og undergang hovedbilde
torsdag 

Morten Øen – samtale om kunst og undergang

Morten Øen – samtale om kunst og undergang på Litteratur på Blå

Morten Øen kommer til Blå for å snakke om kunstmiljøet, kunst og politikk i litteraturen, og om en generasjon som mer enn gjerne ofrer moralen for å sprenge grenser.

Har dagens generasjon sprengt bort sitt eget grunnlag? Mangler vi substans, og henger vi – som konseptkunsten – i løse lufta?

Forfatter og fotograf Morten Øens to siste romaner Ingenting, ingen, ingensteds, aldri (2008) og Likevel lysner det (2011) har blitt lest som satiriske angrep på konseptkunsten og dens utøvere. De mangler holdepunkter, og henges ut som late og overfladiske. Men trenger man å være konseptkunstner for å føle seg truffet? Eller er det en hel generasjon som angripes?

Morten Øen har utgitt ti diktsamlinger og fire romaner. Han blir intervjuet av journalist i Klassekampen Line Madsen Simenstad.

Billettpris: 30 ,-

Les mer om arrangementet på Litteratur på Blå >>

Relaterte saker

Eventbilde: Bokbad og kulturkveld i Kreftforeningens Vitensenter med Edvard Hoem og Ine Hoem
mandag
17:00

Bokbad og kulturkveld i Kreftforeningens Vitensenter med Edvard Hoem og Ine Hoem

Velkommen til kulturkveld og et spennende møte med Edvard Hoem, som er en av våre aller fremste forfattere i dag. Hans datter, musikeren Ida Hoem, setter den riktige stemningen med sine fengende melodier og tekster som forteller triste, fine og nye historier.