Arrangementet er fullført.

Mini Kokkeskole – 3 dagers kokkekurs hovedbilde
torsdag 

Mini Kokkeskole – 3 dagers kokkekurs

ntso

Et tredagers kokkekurs med noen av Norges beste kokker

Torsdag 18. august, fredag 19. august og lørdag 20. august er det igjen tid for vår mini-kokkeskole. I løpet av tre intense dager gir kokkene ved Kulinarisk Akademi deg en grundig innføring i kjøkkenets viktigste prinsipper.

Kurset passer for alle som elsker å lage mat. Både nybegynnere og viderekomne vil ha utbytte av å være med når våre kjøkkenkunstnere inviterer til foredrag, demonstrasjoner og sist men ikke minst: mye matlaging.

Matkursene ved Kulinarisk Akademi er unike. Her er du selv med og lager maten fra bunnen av sammen med noen av Norges beste kokker.

Vi begynner med det grunnleggende: gode krafter fra sjø og land samt supper og sauser. Demi-glace, smørsauser og emulsjoner. Dressinger og kalde sauser. Videre tar vi for oss ulike garnityrer, tilbehør og pasta.

Dere vil bene ut fjærkre, rense skalldyr og filetere rund og flat fisk. Dere lærer å steke kjøtt, og hvilke kvalitetstegn man skal se etter på handleturen. Og hva er vel et matkurs uten smakebiter?

Noen står kokkene for, andre lager dere selv. Vi kan nærmest garantere at du blir overrasket over hvor enkelt du klarer å trylle frem de lekreste retter under kyndig veiledning av våre engasjerte og entusiastiske kokker.

Vi baker også brød og andre enkle bakverk. Vi lærer dere også å lage desserter som ikke bare er en fryd for øyet og ganen, men som også er enkle å få til og kan forberedes i god tid før gjestene kommer på et hjemmekjøkken uten spesialutstyr.

Under kokkeleringen deler vi deltakerne grupper. Hver gruppe får en toppmoderne kjøkkenøy og egen kokk som følger dem gjennom dagen. Her gjelder det å suge til seg informasjon. Våre kokker har en rekke triks i ermet. Triks som kan løfte selv de enkleste råvarer til nye høyder, og som kan redde deg ut av situasjonen om noe skulle gå galt. Det er bare å spørre!

Kursavgiften dekker:

En matbit ved ankomst
Foredrag og demonstrasjoner ved våre fantastiske kokker
Kokkelering
Råvarer under kurset
Rikelig med smaksprøver
Lyse, luftige kurslokaler med topp moderne utstyr
Kurskompendier
Forkle du kan ta med hjem

Vi anbefaler alle deltakere å benytte komfortable sko samt arbeidstøy som du ville ha benyttet på ditt hjemmekjøkken under kurset.

Tid:
Torsdag 18. august 2016, kl. 15.00 – ca 21:00
Fredag 19. august 2016, kl. 15.00 – ca 21.00
Lørdag 20. august 2016, kl. 13.00 – ca 20.00
Sted: Kulinarisk Akademi, hovedavdelingen i Maridalsveien 87, bygg 7
Pris: kroner 6.750,- pr. person

Kursets gang:

Dag 1:

Matbit ved ankomst
Demonstrasjon av grunnleggende teknikker med fokus på kraft, saus og garnityrer
Rikelig med smaksprøver
Ingen deltagelse i matlagning

Dag 2:

Matbit ved ankomst
Demonstrasjon av hvordan man tilbereder fisk og skalldyr
Rikelig med smaksprøver
Deltagelse i matlaging

Dag 3:

Matbit ved ankomst
Demonstrasjon av baking og desserter
Fokus på tilberedning av kjøtt
Deltagelse i matlagning

På dette kurs vil dere lære om det meste om det beste!