Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Min Elskede – premiere på Oslo Kino hovedbilde
torsdag 

Min Elskede – premiere på Oslo Kino

Jan Henry og Laila i dokumentarfilmen Min Elskede. FIlmen har premiere 13. aprilDokumentaren Min elskede er en vakker og ærlig film om å kjempe for kjærligheten – for alt den er verdt – når den utfordres av Alzheimers sykdom.

I Min Elskede blir vi kjent med tidligere fiskeriminister Jan Henry T. Olsen og hans kone Laila Lanes. Jan Henry fikk diagnosen Alzheimer i en alder av 51 år, og filmen følger paret gjennom ett år med frustrasjon, gleder og sorger.

Kjærligheten er en uimotståelig kraft som ryster oss når den tar tak. Alvorlig sykdom kan slå ned like heftig og plutselig som kjærligheten og oppleves ofte spesielt vanskelig når den rammer tidlig i et livsløp. MIN ELSKEDE forteller historien om hvordan disse to sidene av livet møtes.

Filmen er et nært portrett av to modige mennesker som står fram for å vise oss Alzheimers usminkede og sanne ansikt. Den nære skildringen vekker latter og tårer, den berører oss og gir dypere innsikt.

Laila og Jan Henry ga i 2009 ut bestselgeren “Skynd deg å elske” om livet med Alzheimer.

Min Elskede vant prisen for beste dokumentarfilm under Nordische Fimtage i Lübeck i november 2011.

For mer informasjon om dokumentarfilmen Min Elskede >>

Relaterte saker

Eventbilde: ArtLab – splitter nytt aktivitetssenter for barn
tirsdag

ArtLab – splitter nytt aktivitetssenter for barn

Et levende aktivitetssenter for barn. Her kan barna utfolde seg med kreative kunstaktiviteter, fysiske leker, fantasilek og gå på barnas egen kunstutstilling med prisvinnende og morsomme fotografier av dyr.

Eventbilde: Sing along-kino x GREASE
torsdag
18:00

Sing along-kino x GREASE

Gjør klar sangstemmen – 14. juli kan du synge for full hals til tidenes sommerfilm når Sentralen inviterer til sing along-kino med den populære sommermusikalen GREASE på storskjerm!

Eventbilde: West Side Story / Sommerkino på SALT
tirsdag
20:00

West Side Story / Sommerkino på SALT

I sommer viser vi et utvalg filmer på vår største scene, med mulighet for å kombinere filmopplevelsen med deilig mat, drikke, musikk og sommerstemning på kaikanten. Du må ta ut fribillett for å være sikret inngang.