Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

En verden av musserende viner hovedbilde
tirsdag 
19:00

En verden av musserende viner

ntso

EN VERDEN AV MUSSERENDE VINER

Denne kvelden smaker de seg gjennom de vanligste stilene av musserende vin og lærer den viktigste teorien bak. De ser på ulike produksjonsteknikker, druesorter og opprinnelsessted. De tar for seg klassiske ord og uttrykk relatert til musserende vin og lærer hvorfor vinene dufter og smaker som de gjør.

De fleste har sikkert også hørt uttrykket “Champagne passer til alt”, og denne kvelden skal de finne ut om dette egentlig stemmer.

Det smakes og sammenliknes fem ulike musserende viner typisk for sin stil: Prosecco, Australsk musserende vin, Cava, Crémant og Champagne.

Om foreleser: Heidi Iren Hansen

Heidi er utdannet kokk og vinkelner og innehar Diploma in wine and spirits fra Wine and Spirit Education Trust. Hun har blant annet jobbet som restaurantsjef på Hotell Refsnes Gods og sommelier på Norske Selskab og jobber nå som vinansvarlig på Kulinarisk Akademi. Der har hun ansvar for gjennomføring av vinkelnerutdannelse og WSET-kursene, samt vinkurs for profesjonelle og privatpersoner. Heidi har også konkurrert som sommelier og har en andreplass fra NM og tredjeplass fra Nordisk mesterskap for sommelierer.

Tid: Kl. 19-21

Sted: Matsalen ( mesaninen i Mathallen )

Pris: Kr. 450,-

Her kan du melde deg på.

 

Relaterte saker

Eventbilde: Byvandring blant jordhus i Frølichbyen
søndag
11:00

Byvandring blant jordhus i Frølichbyen

Kunstnerboligforeningen og Oslo kommunes kunstsamling presenterer en arrangementsrekke om materialkunnskap og selvbygging med utgangspunkt i paviljongen “Selvbyggeren” på Økern.

Eventbilde: Historisk elvevandring med guide
søndag
14:00

Historisk elvevandring med guide

Denne historiske spaserturen går hver søndag langs Akerselva for å oppleve byens varierende landskap og historie.

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.