Arrangementet er fullført.
EN VERDEN AV MUSSERENDE VINER
Denne kvelden smaker de seg gjennom de vanligste stilene av musserende vin og lærer den viktigste teorien bak. De ser på ulike produksjonsteknikker, druesorter og opprinnelsessted. De tar for seg klassiske ord og uttrykk relatert til musserende vin og lærer hvorfor vinene dufter og smaker som de gjør.
De fleste har sikkert også hørt uttrykket “Champagne passer til alt”, og denne kvelden skal de finne ut om dette egentlig stemmer.
Det smakes og sammenliknes fem ulike musserende viner typisk for sin stil: Prosecco, Australsk musserende vin, Cava, Crémant og Champagne.
Om foreleser: Heidi Iren Hansen
Heidi er utdannet kokk og vinkelner og innehar Diploma in wine and spirits fra Wine and Spirit Education Trust. Hun har blant annet jobbet som restaurantsjef på Hotell Refsnes Gods og sommelier på Norske Selskab og jobber nå som vinansvarlig på Kulinarisk Akademi. Der har hun ansvar for gjennomføring av vinkelnerutdannelse og WSET-kursene, samt vinkurs for profesjonelle og privatpersoner. Heidi har også konkurrert som sommelier og har en andreplass fra NM og tredjeplass fra Nordisk mesterskap for sommelierer.
Tid: Kl. 19-21
Sted: Matsalen ( mesaninen i Mathallen )
Pris: Kr. 450,-
Kunstnerboligforeningen og Oslo kommunes kunstsamling presenterer en arrangementsrekke om materialkunnskap og selvbygging med utgangspunkt i paviljongen “Selvbyggeren” på Økern.
Denne historiske spaserturen går hver søndag langs Akerselva for å oppleve byens varierende landskap og historie.
Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.