Arrangementet er fullført.
EN VERDEN AV MUSSERENDE VINER
Denne kvelden smaker de seg gjennom de vanligste stilene av musserende vin og lærer den viktigste teorien bak. De ser på ulike produksjonsteknikker, druesorter og opprinnelsessted. De tar for seg klassiske ord og uttrykk relatert til musserende vin og lærer hvorfor vinene dufter og smaker som de gjør.
De fleste har sikkert også hørt uttrykket “Champagne passer til alt”, og denne kvelden skal de finne ut om dette egentlig stemmer.
Det smakes og sammenliknes fem ulike musserende viner typisk for sin stil: Prosecco, Australsk musserende vin, Cava, Crémant og Champagne.
Om foreleser: Heidi Iren Hansen
Heidi er utdannet kokk og vinkelner og innehar Diploma in wine and spirits fra Wine and Spirit Education Trust. Hun har blant annet jobbet som restaurantsjef på Hotell Refsnes Gods og sommelier på Norske Selskab og jobber nå som vinansvarlig på Kulinarisk Akademi. Der har hun ansvar for gjennomføring av vinkelnerutdannelse og WSET-kursene, samt vinkurs for profesjonelle og privatpersoner. Heidi har også konkurrert som sommelier og har en andreplass fra NM og tredjeplass fra Nordisk mesterskap for sommelierer.
Tid: Kl. 19-21
Sted: Matsalen ( mesaninen i Mathallen )
Pris: Kr. 450,-
OsLove – byhistorie for begynnere- Få med deg historien bak dagens mangfoldige storby via app.
Velkommen til kulturkveld og et spennende møte med Edvard Hoem, som er en av våre aller fremste forfattere i dag. Hans datter, musikeren Ida Hoem, setter den riktige stemningen med sine fengende melodier og tekster som forteller triste, fine og nye historier.
Denne kvelden får du smake vin som passer perfekt til sommermaten. Vi smaker på ulike typer vin, fra de lette hvite til fyldige røde som står godt til kjøttet fra grillen.