Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Mathallens vinklubb: Bli en vinkjenner hovedbilde
torsdag 
19:00

Mathallens vinklubb: Bli en vinkjenner

ntso

BLI EN VINKJENNER – BASIS SMAKETEKNIKK

Lurer du på hvordan vinkjennere kan finne aromaer av bestefars gamle jaktstøvler, hengt kjøtt og svett kamel i en vin? Eller om man kan stole på at en vinkjenners beskrivelse av en vin er objektiv og riktig?

Denne kvelden får du lære hvordan man gjennom korrekt bedømming og smaking av vin kan bli en vinkjenner. De går gjennom vårt sanseapparat og lærer hvordan det er bygget opp og hvordan vi best mulig bruker dette til å smake vin.

I tillegg ser de på hvordan vi kan bruke et smakeskjema til å bedømme en vin og smaker oss gjennom ulike viner som godt demonstrerer sin stil og produksjonsteknikk. Du får smake to hvite og tre røde viner denne kvelden.

Om foredragsholder Heidi Iren Hansen

Heidi er utdannet kokk og vinkelner og innehar Diploma in wine and spirits fra Wine and Spirit Education Trust. Hun har blant annet jobbet som restaurantsjef på Hotell Refsnes Gods og sommelier på Norske Selskab og jobber nå som vinansvarlig på Kulinarisk Akademi. Der har hun ansvar for gjennomføring av vinkelnerutdannelse og WSET-kursene, samt vinkurs for profesjonelle og privatpersoner. Heidi har også konkurrert som sommelier og har en andreplass fra NM og tredjeplass fra Nordisk mesterskap for sommelierer.

Tid: Kl. 19-21

Pris: 450,- inkl. all vin og smaksprøver på mat til vinen.

Her kan du melde deg på.

 

Relaterte saker

Eventbilde: Kunstnersamtale og performance
lørdag
13:00

Kunstnersamtale og performance

Bli med kunstner Sarah Kazmi inn i utstillingen “Cooking, Time?” om pakistansk arbeidsinnvandring. Hør om kunstnen, prosessen og arbeidet med norske arkiver om pakistansk migrasjon.

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.

Eventbilde: Temamøte om spiserørskreft (digitalt og fysisk)
tirsdag
15:00

Temamøte om spiserørskreft (digitalt og fysisk)

Et temamøte som tar opp utfordringer ved og behandling av av spiserørkreft.