Arrangementet er fullført.

Mathallens vinklubb: Bli en vinkjenner hovedbilde
torsdag 
19:00

Mathallens vinklubb: Bli en vinkjenner

ntso

BLI EN VINKJENNER – BASIS SMAKETEKNIKK

Lurer du på hvordan vinkjennere kan finne aromaer av bestefars gamle jaktstøvler, hengt kjøtt og svett kamel i en vin? Eller om man kan stole på at en vinkjenners beskrivelse av en vin er objektiv og riktig?

Denne kvelden får du lære hvordan man gjennom korrekt bedømming og smaking av vin kan bli en vinkjenner. De går gjennom vårt sanseapparat og lærer hvordan det er bygget opp og hvordan vi best mulig bruker dette til å smake vin.

I tillegg ser de på hvordan vi kan bruke et smakeskjema til å bedømme en vin og smaker oss gjennom ulike viner som godt demonstrerer sin stil og produksjonsteknikk. Du får smake to hvite og tre røde viner denne kvelden.

Om foredragsholder Heidi Iren Hansen

Heidi er utdannet kokk og vinkelner og innehar Diploma in wine and spirits fra Wine and Spirit Education Trust. Hun har blant annet jobbet som restaurantsjef på Hotell Refsnes Gods og sommelier på Norske Selskab og jobber nå som vinansvarlig på Kulinarisk Akademi. Der har hun ansvar for gjennomføring av vinkelnerutdannelse og WSET-kursene, samt vinkurs for profesjonelle og privatpersoner. Heidi har også konkurrert som sommelier og har en andreplass fra NM og tredjeplass fra Nordisk mesterskap for sommelierer.

Tid: Kl. 19-21

Pris: 450,- inkl. all vin og smaksprøver på mat til vinen.

Her kan du melde deg på.

 

Relaterte saker

Eventbilde: Boblende middag
fredag
17:00

Boblende middag

Dette er et kokkekurs som passer perfekt for deg og dine venner. I løpet av to til tre timer får man en innføring i musserende vin og lager forskjellige småretter.

Eventbilde: Digital Latteryoga
søndag

Digital Latteryoga

Bli med på digital latteryoga i høst? Åpent for alle som er nysgjerrig på latteryoga, og som trenger litt positivt påfyll i høstmørket.

Eventbilde: Musikalkurs  på Sentralen
fredag
16:00

Musikalkurs på Sentralen

Er du mellom 8- 10 år? Har du lyst til å lære teater, sang og dans? Nå har du sjansen! Om du har liten eller ingen erfaring fra før av spiller ingen rolle