Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Mandagsfilm på Kinoteket: Musikkdokumentar hovedbilde
torsdag 

Mandagsfilm på Kinoteket: Musikkdokumentar

Mandagsfilm på Kinoteket i mai: musikkdokumentar

Kinoteket på Deichmanske hovedbibliotek tjuvsarter festivalsommeren med tre musikkdokumentarer. Dokumentarene tar for seg ulike strømninger og personligheter innen rocken og dens uttallige avarter.

Det blir tregreps-klassikere, historier fra backstagen og krangling på turnébussen, det eneste vi ikke kan tilby er øl og solskinn. Festivalsommeren starter her!

Deichmanske Hovedbibliotek, Kinoteket. Gratis inngang.

Mandag 14. mai kl. 17.00
END OF THE CENTURY: THE STORY OF THE RAMONES
USA 2003 | Regi: Michael Gramaglia & Jim Fields | Dokumentar | 110 min
Aldersgrense 15 år
Engelsk tale, utekstet
The Ramones var punkrockerne fra New York som erobret verden og musikkpressen med sett som kunne bestå av seks treakkords-låter på et kvarter. De måtte nøye seg med å spille på små, rustne klubber i hjemlandet, men i England inspirerte de legender som Sex Pistols og The Clash. Filmen skildrer bandet fra starten og fram til Joey og Dees død, med en blanding av unike arkivopptak, tidligere ikke viste live- og studiosekvenser, og intervjuer med bandmedlemmer, familie, venner og fans.

Mandag 21. mai kl. 17.00
LEMMY
USA 2010 | Regi: Wes Orshoski | Dokumentar | 111 min
Aldersgrense 11 år
Engelsk tale, norsk tekst
Bli med inn i det utrolige livet og karrieren til heavymetall-pioneren, rockens gudfar og ikonet Lemmy Kilmister, selve livskraften bak det fremdeles fungerende og innflytelsesrike bandet Motörhead. Gjennom en mer enn fire tiår lang karriere, har han, med blodårer fulle av stoff og sin hese stemme, vært til stede under mange av rockens fødselsøyeblikk. Han så Beatles på Cavern Club, han var roadie for Jimi Hendrix, mentor for Sid Vicious og spilte i både Merseybeat og psykedeliske rockeband før han blandet punk og metal i Motörhead.

Relaterte saker

Eventbilde: ArtLab – splitter nytt aktivitetssenter for barn
tirsdag

ArtLab – splitter nytt aktivitetssenter for barn

Et levende aktivitetssenter for barn. Her kan barna utfolde seg med kreative kunstaktiviteter, fysiske leker, fantasilek og gå på barnas egen kunstutstilling med prisvinnende og morsomme fotografier av dyr.

Eventbilde: Sing along-kino x GREASE
torsdag
18:00

Sing along-kino x GREASE

Gjør klar sangstemmen – 14. juli kan du synge for full hals til tidenes sommerfilm når Sentralen inviterer til sing along-kino med den populære sommermusikalen GREASE på storskjerm!

Eventbilde: West Side Story / Sommerkino på SALT
tirsdag
20:00

West Side Story / Sommerkino på SALT

I sommer viser vi et utvalg filmer på vår største scene, med mulighet for å kombinere filmopplevelsen med deilig mat, drikke, musikk og sommerstemning på kaikanten. Du må ta ut fribillett for å være sikret inngang.