Arrangementet er fullført.

Make Faire Oslo – festivalen for skapere! hovedbilde
lørdag 

Make Faire Oslo – festivalen for skapere!

ntso

 

Maker Faire Oslo

Festivalen for skapere

Når verdens største skaperfestival arrangeres på Norsk Teknisk Museum i Oslo blir det ikke spart på kruttet.  

Verdens største skaperfestival kommer til Teknisk Museum i Oslo!
Maker Faire er verdens største festival for kreativitet og skaperglede. Her møtes teknologi, kunst og vitenskap. Det er en festival hvor alle – oppfinnere, kunstnere, hackere, entusiaster, geeker, håndverkere og hjemmemekkere – kan vise frem hva de har laget. Festivalen består også av foredrag, kurs, verksteder, show og aktiviteter hvor du selv kan delta. 

Makers, en ny generasjon oppfinnere, kommer for fullt! De utvikler ideer og produkter gjennom deling og åpen kildekode, de får finansiering via crowdsourcing, og de lager sine produkter på skrivebordet, i kjelleren eller i garasjen. De møtes på festivalen Maker Faire som nå arrangeres over hele verden og de omtales som en del av den tredje industrielle revolusjonen. 18.–19. januar møtes de på Maker Faire Oslo på Teknisk museum. 

Maker Faire har blitt en verdensomspennende bevegelse! I 2013 ble festivalen arrangert 100 steder rundt omkring i verden og hadde mer enn en halv million besøkende! Vi er veldig stolte av å være en av 6 «featured faires» i 2014 i godt selskap med Detroit, Shenzen, Newcastle, Kansas City og Roma.

På sine nettsider kan Maker Faire Oslo fortelle om et bredt, og variert program med foredrag, utstillinger, aktiviteter med mer. Animasjon, multicopterflyvning og programmering er bare et lite knippe av aktivitetene man kan gjøre på festivalen. Oppfinnelser, kreativitet og ideer er fine stikkord før det begynner i helgen.

Highlights:

  • 150 deltakere som viser frem sine kreasjoner.
  • En rekke verksteder der de besøkende kan skape, samt mange spennende miniforedrag.
  • Grunnleggeren av Maker Faire, Dale Dougherty, kommer til festivalen og vil snakke om hvordan festivalen har spredd seg til hele verden i løpet av bare 8 år.

For mer informasjon om festivalen sjekk deres hjemmesider >>


Kjelsåsveien 143
0491 Oslo, Norway

Relaterte saker

Eventbilde: Terje Sporsem – «Absolute norsk»
tirsdag
19:00

Terje Sporsem – «Absolute norsk»

Terje Sporsem er tilbake med et standupshow der han skal prøve å finne essensen av Norge. Hva vil det egentlig si å være norsk ?

Eventbilde: Use your heart as a phone
onsdag

Use your heart as a phone

Hva er kjærlighet og hvordan kan kunsten fungere som uttrykk for kjærlighet? 17 kunstnere utforsker kjærlighetens språk i fellesskap.

Eventbilde: Utstillingen Dyr i byen på Bymuseet
onsdag

Utstillingen Dyr i byen på Bymuseet

Utstillingen viser hvordan tamme og ville dyr er en del av Oslos historie, hva dyrene har betydd for byen, og hva byen har betydd for dyrene.