Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Made in Italy – Italiensk Filmfestival hovedbilde
torsdag 
Cinemateket - Filmens Hus

Made in Italy – Italiensk Filmfestival

ntso

22. til 25. mars arrangeres den italienske filmfestivalen Made in Italy på Cinemateket i Oslo.

Her vises syv nye filmer fra det tradisjonelle filmlandet – inkludert to førpremierer på filmer som får norsk kinopremiere denne våren: Paolo Genoveses (Perfekte fremmede) The Place og Jonas Carpignanos (Middelhavet) A Ciambra.

https://www.cinemateket.no/italiensk-filmfestival

Program Made in Italy:

Torsdag 22. mars kl. 19 – REGIBESØK
Wife & Husband (regi: Simone Godano)

I Wife & Husband møter vi en kjekk lege og en vakker programleder som lever i et vaklende ekteskap, til de en dag ved hjelp av et løpsk tankeoverføringseksperiment bytter kropp og blir kjent med hverandre på en helt ny og svært inngående måte. Spillefilmdebutant Simone Godano har laget en solid komedie med gode skuespillerprestasjoner.

Regissør Simone Godano er til stede på visningen.

Fredag 23. mars kl. 18 – FØRPREMIERE
A Ciambra (regi: Jonas Carpignano)

Pio bor i det lille rom-samfunnet Ciambra utenfor Gioia Tauro i Calabria, Italias sørlige støveltupp, og er en av de få som finner seg like godt til rette blant sør-italienere, rom-folk og afrikanske flyktninger. Han har hast med å bli voksen, og drikker, røyker og følger broren Cosimo i alt han gjør, for å lære triksene for å overleve i det tøffe miljøet.

A Ciambra kommer på norske kinoer i år.

Fredag 23. mars kl. 20.30
Friends by Chance (Tutto quello che vuoi – regi: Francesco Bruni)

Giorgio er en 84 år gammel poet med Alzheimer som bor alene på Gianicolo-høyden. 22 år gamle Alessandro bor i Trastevere, og har ikke helt funnet ut hva han skal gjøre med livet sitt. Til tross for at de lever et steinkast fra hverandre har de aldri møtt hverandre før Alessandro, noe motvillig, får i oppdrag å følge Giorgio på hans daglige spaserturer.

Lørdag 24. mars kl. 17 – FØRPREMIERE MED SKUESPILLERBESØK
The Place (regi: Paolo Genovese)

En mystisk mann sitter ved et kafébord og oppfyller folks største ønsker mot at de til gjengjeld utfører de merkeligste, og av og til grusomme, oppdrag. Som i regissørens forrige film Perfekte fremmede er dette også en film hvor mange karakterers liv og skjebner flettes sammen, men her dreier handlingen mot det mørkere og mer surrealistiske. Skuespiller Vinicio
Marchioni er tilstede på visningen.

The Place kommer på norske kinoer 20. april

Lørdag 24. mars kl. 20
Fortunata (regi: Sergio Castellitto)

Fortunata har et hektisk liv med en åtte år gammel datter, et ekteskap som ikke gikk helt etter planen og en jobb hvor hun hver dag må dra fra drabantbyen hun lever i og hjem til overklassekvinner for å farge håret deres. Drømmen er å starte egen frisørsalong, og hun har alle planene klare for hvordan hun skal få det til. Det eneste hun ikke har tatt med i beregningen er kjærligheten.

Søndag 25. mars kl. 17 – SKUESPILLERBESØK
Stories of Love that cannot belong to this world (Amori che non sanno stare al mondo – regi: Francesca Comencini)

Claudia og Flavio går fra hverandre etter et langt forhold. Flavio vil videre, men Claudia klarer ikke å gi slipp på det de har hatt sammen.
Skuespiller Thomas Trabacchi er til stede på visningen.

Søndag 25. mars kl. 20
Rainbow – A private affair (Una questione privata – regi: Paolo Taviani)

Ny film fra brødrene bak Kaos, Padre Padrone og San Lorenzo-natten! Partisanen Milton er forelsket i Fulvia, og blir fra seg av sjalusi når han hører at hun har et forhold til Giorgio, en av hans kompanjonger i motstandsbevegelsen. Milton drar for å lete etter Giorgio i Langhe-området, men får så høre at han akkurat er tatt av fascistene.

Relaterte saker

Eventbilde: Jul i Vinterland 2023
søndag
12:00

Jul i Vinterland 2023

Her kan du oppleve en hel handlegate av flotte utsalgssteder med gaver, mat, klær, leker og mye mer.

Eventbilde: Mini-hesteshow for hele familien
søndag
13:00

Mini-hesteshow for hele familien

EKT setter opp små hinder og forteller hva som skjer mellom hestene når de er helt fri og gjør ting sammen uten mennesker på ryggen. Her kan det bli mye fart og moro. Gøy for alle aldre!

Eventbilde: MiniMunch: Barnas Kunstdag
søndag
14:30

MiniMunch: Barnas Kunstdag

MUNCH ønsker å sette barnas kunstopplevelse i sentrum, og la dem møte kunsten på deres egne premisser.