Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

LJOM – Oslobarnas avtrykk i tiden hovedbilde
fredag 

LJOM – Oslobarnas avtrykk i tiden

Any-weapon-will-do-862x480

 

LJOM – Oslobarnas avtrykk i tiden

Den 16. mai fyller nærmere 1000 kulturskoleelever Operaens tak, vegger og scenerom med en jubileumsforestilling til ære for grunnlovsjubileet og Oslo by. I to timer kan publikum oppleve flashmob, dans, teater, korps, kor, fioliner, sang, dikt, fanfarer tango, folkemusikk, rock og animasjonsfilmer fra tre scener og seks «poster» rundt omkring på Operataket.  

 

Det er elever fra Oslo musikk- og kulturskole som inntar Operaen 16. mai med LJOM, og elevene har selv skrevet om sine tanker rundt Grunnloven, om opplevelsen av sin fortid, nåtid og fremtid. Lærerne har videre fått bruke disse tekstene i felleskap med sine elever innenfor de ulike kunstartene. 

Jubileumsforestillingen LJOM feirer Grunnlovsjubileet og markerer samtidig avslutningen på et fireårig pionerprosjekt med fokus på kulturskolenes formidling og fremføring av kunst og kultur i lokalsamfunnet. Prosjektet «KUL-TUR» er finansiert av Nordea og er et samarbeid med Norsk kulturskoleråd.  Gjennom prosjektet støtter Nordea Kulturskolerådets arbeid for kompetanseutvikling i kulturskolene. Samarbeidet med Nordea gir også unge utøvere viktige og gode arenaer for fremføring. Det er ordfører Fabian Stang som skal åpne arrangementet.

 

Mer info finner du her >>

Relaterte saker

Eventbilde: «Orfeus’ trøst» – opera for babyer
fredag
14:00

«Orfeus’ trøst» – opera for babyer

En operaopplevelse for barn i alderen 0–3 år!

Eventbilde: Vestkanttorvet – Oslos eldste faste marked
lørdag
09:00

Vestkanttorvet – Oslos eldste faste marked

På Vestkanttorvet har det vært antikk- og bruktmarked hver lørdag siden 1989. Her kan du komme for de mange tilbudene, det sosiale og de eksepsjonelt gode vaflene!

Eventbilde: Forestillingen «Pippi Langstrømpe på de sju hav»
lørdag
13:00

Forestillingen «Pippi Langstrømpe på de sju hav»

Opplev Pippi Langstrømpe og hennes eventyr i Villa Villekulla. Bli med på spenning og moro i selskap med verdens sterkeste jente!