Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Livet langs elva hovedbilde
torsdag 
19:00

Livet langs elva

ntso

Livet langs elva

“Livet langs elva” er ei frisk historiebok og et produkt av den lokalhistoriske dugnaden som ble gjennomført i Bydel Sagene i årene 1998-2000. Etter å ha vært utsolgt og etterspurt lenge, kom boka ut igjen i november 2013, nå med over hundre nye fotografier og oppdaterte, nyskrevne tekster fra dagens Oslo og bydel Sagene.

I “Livet langs elva” vandrer leseren i et spennende landskap blant bygninger og folk i miljøet langs Akerselva i Bydel Sagene. Fellesnevneren for bydelen er den alltid bevegelige, brusende, arbeidsomme, til tider skitne, men nå så vakre Akerselva. Ingen annen bydel har elva, livsnerven, så hjertelig til stede. Det er elva og virksomhetene langs denne som har påvirket og utviklet bydelen slik den fremstår i dag. Her er det skrevet Norgeshistorie: Fra jordbruk, møller og sagbruk på 1500-tallet til de store fabrikketableringene rundt 1850 som ble arbeidsplasser for flere tusen arbeidere. Det varte i 100 år – og så ble det stille. Elvekreftene var ikke lenger nødvendige. Men før fabrikkene ble fasader for TV-studioer og reklamebyråer, skrives det mange kapitler i byens historie.

Kvelden ledes av redaktør og forfatter av boka, Gro Røde. Publikum vil få høre om Sagenes sterke historie og om arbeidet med å lage en slik bok på dugnad. Røde er historiker med hovedfag fra Universitetet i Oslo, har vært ansatt som historiker i Bydel Sagene, og er i dag ansatt ved Oslo Museum som formidlingsansvarlig for industri- og arbeiderhistorie ved Arbeidermuseet.

For mer informasjon, se www.oslomuseum.no


Arbeidermuseet, Sagveien 28
0459/Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: Oslo Freedom Forum 2022
mandag
10:00

Oslo Freedom Forum 2022

På Oslo Freedom Forum 2022 vil du høre foredrag fra noen av verdens modigste menneskerettighetsforkjempere.

Eventbilde: Kurs i street food
tirsdag
17:00

Kurs i street food

Kurset er et deltagende kokkekurs der du får veiledning gjennom alle rettene og de teoretiske prinsipper om den voksende street food-trenden.

Eventbilde: Forvandling i Vika – en guidet vandring
tirsdag
18:00

Forvandling i Vika – en guidet vandring

En vandring om byutvikling og forsvunne gater, om sjøvannsbadekar på Victoria terrasse og bygårdsfasader i kalk og tegl.