Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Livet langs elva hovedbilde
torsdag 
19:00

Livet langs elva

ntso

Livet langs elva

“Livet langs elva” er ei frisk historiebok og et produkt av den lokalhistoriske dugnaden som ble gjennomført i Bydel Sagene i årene 1998-2000. Etter å ha vært utsolgt og etterspurt lenge, kom boka ut igjen i november 2013, nå med over hundre nye fotografier og oppdaterte, nyskrevne tekster fra dagens Oslo og bydel Sagene.

I “Livet langs elva” vandrer leseren i et spennende landskap blant bygninger og folk i miljøet langs Akerselva i Bydel Sagene. Fellesnevneren for bydelen er den alltid bevegelige, brusende, arbeidsomme, til tider skitne, men nå så vakre Akerselva. Ingen annen bydel har elva, livsnerven, så hjertelig til stede. Det er elva og virksomhetene langs denne som har påvirket og utviklet bydelen slik den fremstår i dag. Her er det skrevet Norgeshistorie: Fra jordbruk, møller og sagbruk på 1500-tallet til de store fabrikketableringene rundt 1850 som ble arbeidsplasser for flere tusen arbeidere. Det varte i 100 år – og så ble det stille. Elvekreftene var ikke lenger nødvendige. Men før fabrikkene ble fasader for TV-studioer og reklamebyråer, skrives det mange kapitler i byens historie.

Kvelden ledes av redaktør og forfatter av boka, Gro Røde. Publikum vil få høre om Sagenes sterke historie og om arbeidet med å lage en slik bok på dugnad. Røde er historiker med hovedfag fra Universitetet i Oslo, har vært ansatt som historiker i Bydel Sagene, og er i dag ansatt ved Oslo Museum som formidlingsansvarlig for industri- og arbeiderhistorie ved Arbeidermuseet.

For mer informasjon, se www.oslomuseum.no


Arbeidermuseet, Sagveien 28
0459/Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: Vindkraft til havs – gratis foredrag
torsdag
17:00

Vindkraft til havs – gratis foredrag

Velkommen til teknologihistorisk torsdag på Teknisk museum.

Eventbilde: Historisk elvevandring med guide
søndag
14:00

Historisk elvevandring med guide

Denne historiske spaserturen går hver søndag langs Akerselva for å oppleve byens varierende landskap og historie.

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.