Søk i Aktiv i Oslo

Legofest for voksne hovedbilde

Legofest for voksne

 Legofest
Kvelden for å stenge barna ute og holde kveldsåpent for glade, frimodige og kreative voksne er her: Bli med på Legofest på Teknisk museum torsdag 17. oktober! Fra kl. 19 /18 år.
Jenny Hval – Konsert i Musikkmaskiner
Jenny Hval og bandet kommer rett fra turné i USA til scenen i Musikkmaskiner og spiller sin eneste konsert i Oslo denne høsten på Sent!

Med sin fjerde utgivelse Innocence Is Kinky (2013) har Jenny Hval befestet sin posisjon som en av de definitivt mest spennende stemmene i norsk musikk. Her har hun hentet inn PJ Harveys samarbeidspartner John Parish som produsent og har høstet særdeles gode tilbakemeldinger for dette albumet. Hennes status som innovativ komponist og tekstforfatter begrenser seg imidlertid ikke bare til Norge. I tillegg til lovord fra Pitchfork og WIRE, har TIME Entertainment blinket henne ut som en av sju skandinaviske artister det er verdt å låne øre til, dette i celebert selskap med blant andre Röyksopp og Lykke Li.

Dette er en konsert vi har sett fram til lenge!

LEGOFESTIVAL!
Ett tonn LEGO står klart til kreativ utfoldelse, og du trenger ikke engang ditt 10-årige alibi ved din side: Nå er det bygging kun for voksne! Glem trege håndverkere, stygge forbrukslån, blå tomler og og maling i håret – hvor fantasifullt kan du klare å lage ditt ekstreme drømmehus?  

SVINGNINGER – EN TYNN FORBINDELSE TIL SPITSBERGEN
Utstillingsåpning! Vel verdt å få med seg både åpningsarrangementet og oppleve den nye utstillingen i forbindelse med restaureringen av den fredede telegrafstasjonen (1918) i Ny-Ålesund på Svalbard. Parallelt med restaureringen har kunstnerne Trond Kasper Mikkelsen og Espen Tangen Samuelsen jobbet med fortellingene om radiotelegrafi på Svalbard, og presenterer resultatet av prosessen i form av en ny installasjon i Telemuseet.

Kunstnernes recidence-opphold på Svalbard er initiert av Telenor Kulturarv og inngår i arbeidet med en mer samtidsrettet forvaltning av Telenors tekniske- og industrielle kulturminner. 

Folgen, lecture performance – Michelle Teran
Den prisbelønte kanadiske kunstneren Michelle Teran følger etter folk gjennom Berlin via sporene de har lagt igjen etter seg i det offentlige rom, på Youtube. Kombinert med egen live-fortelling åpner hun et multimedialt landskap over byen Berlin. Historiene er laget av hovedpersonene selv – de som delte videoene. Sammenvevd i Terans performance danner fortellingene et radiodrama for det 21. århundre. 

Maker Faire Oslo 2014 – Kickoff og infomøte!
Verdens største skaperfestival kommer til Teknisk museum 18.–19. januar 2014! Bli med på lanseringstreff i Teletoriet.

Maker Faire Oslo er en todagers festival der teknologi, kunst og vitenskap møtes. Det er en festival for oppfinnere, hackere, nerder og hjemmemekkere. På Teknisk museum kommer de for å vise frem det de lager, utvikler og finner opp. På festivalen kan du delta på mange spennende og utfordrende workshopper, byggeverksteder og miniforedrag der du selv kan lage og finne opp ting.

Ønsker du å delta på festivalen og stille ut dine kreasjoner? Vil du holde et foredrag eller arrangere en workshop? Eller er du bare nysgjerrig på hva Maker Faire er! Møt opp i Teletoriet og lær mer om Skandinavias største skaperfestival.
Maker Faire Oslo arrangeres av Teknisk Museum og Universitetet i Oslo.

Kjemishow i Teletoriet
Se våre huskjemikere leke seg med husholdningskjemikalier som bakepulver, tennvæske og svovelsyre. Her blir det noen knep å lære for den som vil overraske samboeren med festlige flekker i kjøkkentaket, rosa skum i sofaen, eller røykskadet leilighet!

Åpen sone for eksperimentell informatikk
Studenter og ansatte fra Institutt for informatikk setter opp en Åpen sone for eksperimentell informatikk på SENT. De tar med seg 3D-printere, modulære systemer, Rubiks kuber, Minecraft, geometriske strukturer og viser deg hvordan du kan kombinere alle disse.

Omvisning i Sultans of Science
Norges største vitensenterutstilling åpnet 16. juni på Norsk Teknisk Museum. Den vitenskapshistoriske vandreutstillingen Sultans of Science – Islamic Science Rediscovered vises for første gang i Europa og er museets største satsing i år. Våre omvisere tar dere med på en vandring gjennom en viktig vitenskapelig arv fra islamsk kultur. Utstillingen står til 30. desember.

Pubquiz – Tema vanskelig og blandet
Tidligere norgesmester i quiz Christian Flermoe gir oss to runder quiz der han har lurt inn noen spørsmål om Lego.

Synne Sanden – DJ i Musikkmaskiner
Synne Sanden har blitt kjent som tangentspillende vokalist og bandleder i egentitulert band, men denne kvelden har hun tatt på seg oppgaven med å fylle Musikkmaskiner med musikk fram til konsertstart. Etter et knapt år som har inneholdt blant annet plass i Urørtfinalen, byLarm, plateslipp og spillejobb på Klubbøya, lar Synne Sanden bandet være hjemme og tar med seg musikken som har inspirert henne. Vi er lovt en smakfull blanding av varm, groovy, akustisk og elektronisk musikk.

Simon Peter – DJ i foajeen
Simon Peter er en ung DJ og produsent fra Oslo. Musikken han spiller kan beskrives som smooth, soft, chill og jazzy dubstep, med røtter som strekker seg dypt ned i undergrunnsmiljøet i UK. Stilen er relativt ukjent her til lands, men ikke la det ukjente skremme! 

Relaterte saker

Eventbilde: Klesmarked x Oslo Street Food
søndag
11:00

Klesmarked x Oslo Street Food

Oslo Street Food gjentar suksessen med et nytt klesmarked! De fyller Låven med stands, og inviterer til et livlig klesmarked der du kan gjøre et godt kleskupp og samtidig ta vare på miljøet.

Eventbilde: Bondens Marked – Bærums Verk
søndag
12:00

Bondens Marked – Bærums Verk

På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra bonden. Produktene du kan få kjøpt vil variere gjennom sesongen og fra marked til marked.

Eventbilde: Brunsj & Bobler på fjorden
søndag
13:30

Brunsj & Bobler på fjorden

Nyt en forfriskende og smakfull brunsj ved siden av en cocktail, lokal øl eller en nøye kuratert vin mens dere setter kursen mot havnen og videre ut i Oslofjorden.