Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Legg turen til Teknisk museum i vinterferien hovedbilde
fredag 
Teknisk museum

Legg turen til Teknisk museum i vinterferien

Teknisk museum holder vinterferieåpent fra kl. 10.00 til 17.00 mellom 19. og 27. februar!

I vinterferien skjer det masse spennende for hele familien på Teknisk museum. Museet har mer enn 25 permanente og temporære utstillinger om energi, olje, industri, medisin, fly, biler og tog.

11.00-12.30 Oppdraget

Er du klar for en utfordring? Klarer du å lage en katapult av blomsterpinner? Hva med å bygge en bro av kun sugerør? Vi har ulike oppdrag vi vil at du skal løse! Passer for alle. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 3 i resepsjonen.

12.00-13.00 Dampveivalsens vals

Bli bedre kjent med en av våre sentrale gjenstander på museet, nemlig dampveivalsen, gjennom prøving og praksis på en av våre miniatyrmodeller. Lær om vanndampens funksjon gjennom lek! Passer best for barn over 8 år i følge med en voksen. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 5 i resepsjonen.

12.30-13.00 Vitenshow

Lekende læring gjennom flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for alle. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte utenfor Auditoriet, ned trappa ved kafeen.

13.00-14.00 Lær deg koding med Sphero

Er du nysgjerrig på hvordan koding fungerer, eller ønsker du å lære mer? Bli med oss og test ut Sphero Bolt, en liten robotball du kan styre enten ved hjelp av en bryter for de aller minste, eller ved hjelp av koding. Vi tilpasser nivået for deg. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 5 i resepsjonen.

15.00-15.30 Menneske og maskin

Er du en kyborg? Mennesker blir maskiner og maskiner blir som mennesker. Bli med på en kunnskapsrik runde om teknologiske hjelpemidler og kunstig intelligens. Passer fra 8 år. Oppmøte ved søyle 5 i resepsjonen.

Kunstjakt – hele dagen

Vil du være med i trekningen av fine premier, kan du delta i vår kunstjakt. Kartet får du i resepsjonsområdet, og legger du igjen kontaktopplysninger blir du med i trekningen omtrent hver 14. dag.

Her kan du lese mer om de ulike aktivitetene på museet. 

Relaterte saker

Eventbilde: Gratis torsdag på Naturhistorisk museum
torsdag

Gratis torsdag på Naturhistorisk museum

Her finner du utstillinger om geologi, zoologi, og klima og klimaendringer. Dette er et besøk som passer for hele familien!

Eventbilde: Mestring og glede i Oslo Klatrepark
torsdag
10:00

Mestring og glede i Oslo Klatrepark

Klatring i tretopp-klatrebaner gir en flott opplevelse og mestringsfølelse. Banene har ulik vanskelighetsgrad og høyde.

Eventbilde: Rush After Dark – hver fredag kveld!
fredag
20:00

Rush After Dark – hver fredag kveld!

Bli med, og opplev discostemning, glowsticks, ansiktsmaling og selvlysende trampoliner!