Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Legg turen til Teknisk museum i vinterferien hovedbilde
fredag 
Teknisk museum

Legg turen til Teknisk museum i vinterferien

Teknisk museum holder vinterferieåpent fra kl. 10.00 til 17.00 mellom 19. og 27. februar!

I vinterferien skjer det masse spennende for hele familien på Teknisk museum. Museet har mer enn 25 permanente og temporære utstillinger om energi, olje, industri, medisin, fly, biler og tog.

11.00-12.30 Oppdraget

Er du klar for en utfordring? Klarer du å lage en katapult av blomsterpinner? Hva med å bygge en bro av kun sugerør? Vi har ulike oppdrag vi vil at du skal løse! Passer for alle. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 3 i resepsjonen.

12.00-13.00 Dampveivalsens vals

Bli bedre kjent med en av våre sentrale gjenstander på museet, nemlig dampveivalsen, gjennom prøving og praksis på en av våre miniatyrmodeller. Lær om vanndampens funksjon gjennom lek! Passer best for barn over 8 år i følge med en voksen. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 5 i resepsjonen.

12.30-13.00 Vitenshow

Lekende læring gjennom flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for alle. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte utenfor Auditoriet, ned trappa ved kafeen.

13.00-14.00 Lær deg koding med Sphero

Er du nysgjerrig på hvordan koding fungerer, eller ønsker du å lære mer? Bli med oss og test ut Sphero Bolt, en liten robotball du kan styre enten ved hjelp av en bryter for de aller minste, eller ved hjelp av koding. Vi tilpasser nivået for deg. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 5 i resepsjonen.

15.00-15.30 Menneske og maskin

Er du en kyborg? Mennesker blir maskiner og maskiner blir som mennesker. Bli med på en kunnskapsrik runde om teknologiske hjelpemidler og kunstig intelligens. Passer fra 8 år. Oppmøte ved søyle 5 i resepsjonen.

Kunstjakt – hele dagen

Vil du være med i trekningen av fine premier, kan du delta i vår kunstjakt. Kartet får du i resepsjonsområdet, og legger du igjen kontaktopplysninger blir du med i trekningen omtrent hver 14. dag.

Her kan du lese mer om de ulike aktivitetene på museet. 

Relaterte saker

Eventbilde: Ungdommens kulturbryggeri – Gratis fritidstilbud
mandag
17:00

Ungdommens kulturbryggeri – Gratis fritidstilbud

Et gratis fritidstilbud med variert program; Konserter – Klubbkvelder – Møte med artister – Workshops – Dansejams – Kurs

Eventbilde: Runderidning for barn hos EKT
tirsdag
00:00

Runderidning for barn hos EKT

Runderidning er ponniridning for barn fra 1 til 12 år. Runderidningen foregår i en egen arena hvor ponniene leies en runde med leier fra EKT.

Eventbilde: Se her! Freeski-tirsdag med NOR Freeski
tirsdag
18:00

Se her! Freeski-tirsdag med NOR Freeski

Hver tirsdag frem til nyåret arrangerer NOR Freeski en egen freeski-tirsdag på SNØ. Dette er et uhøytidelig event hvor miljøet (klubber og egenorganiserte) får mulighet til å samles til skikjøring, trening, lek og moro.