Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Kunsthåndverk 2015 hovedbilde
søndag 

Kunsthåndverk 2015

Skjermbilde 2015-09-15 kl. 11.52.39

Kunstindustrimuseet – 11. oktober 2015 til 06. desember 2015

«Kunsthåndverk 2015» er Norske Kunsthåndverkeres juryerte årsutstilling. Årsutstillingen har som mål å vise det beste innen samtidens kunsthåndverk. I år har 321 kunstnere søkt med til sammen 994 arbeider. Dette er en økning fra fjoråret på nesten femti kunstnere og hundre verk.

Juryen uttaler følgende om årets bidrag:
Blant søkerne er det et godt spenn mellom yngre og eldre, nyutdannede og etablerte kunstnere. En tendens i år er store, kraftfulle arbeider og installasjoner. Juryen understreker også et høyt materialteknisk nivå på arbeidene, og at man ser en stor variasjon av uttrykk innen hver materialgruppe. 

Juryen består av Heidi Bjørgan (juryleder), Anna Talbot, Hilde Hauan Johnsen, Yasar Yaydin og Inger Helene Stemshaug.

– I år feirer Norske Kunsthåndverkere 40 år, og det er ekstra gledelig at vi får rekordmange søkere nettopp i år. Jubileet vil bli behørig markert med arrangementer over hele landet, og årsutstillingen blir en viktig del av denne markeringen, sier Elisabeth Sørheim, fungerende direktør i Norske Kunsthåndverkere.

Av årets søkere går 61 kunstnere med til sammen 96 verk videre til 2. gangsjuryering, som finner sted på Kunstindustrimuseet i Oslo 21.–22. september.

Relaterte saker

Eventbilde: Grand Moments – Bryllupsmesse
søndag
11:00

Grand Moments – Bryllupsmesse

Suksessen gjentas på Grand Hotel – velkommen til en søndag fylt med eksklusive utstillere, motevisninger, Afternoon Tea og masse ny inspirasjon i flotte omgivelser.