Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Kristin Sæterdal – The Melancholy of Departure hovedbilde
søndag 

Kristin Sæterdal – The Melancholy of Departure

468_2014_09_02_110039

-kunstplass 5 – Onsdag 10. september 2014

På -kunstplass 5 presenterer Kristin Sæterdal et vakkert og dramatisk nytt kunstverk med tittelen “The Melancholy of Departure”. På grunn av den uventede kombinasjonen av gammel vevteknikk i kontrast til motivet som henspiller til vår høyteknologiske samtid og populærkultur, skaper verket gjenklang på mange plan hos den som opplever det på nært hold.

“The Melancholy of Departure” viser utsikten ut fra et romskip ned på en fremmed verden. Motivet fremstiller arketypiske scenografier fra dataspill og tegneserier, men superheltene er utelatt.

Kunstverket på 2 x 3,5 meter “svever” midt rommet slik at du kan bevege deg rundt det. Og kanskje du blir en del av verket? Og ja, den er like vakker på begge sider, for forsiden er lik baksiden. Arbeidet er konsistent tvers igjennom. 

Kristen Sæterdal har konstruert dette imponerende verket gjennom møysommelig arbeid det siste halvåret – med én og én tråd av gangen. Og vevnaden er laget med gobelinteknikk på den samme veven som Else Halling brukte da hun lagde de tre monumentale vevnadene til Oslo Rådhus basert på tegninger av Kåre Jonsborg i sist halvdel av 40-tallet.

 

Utstillingsperioden vil være fra 6. – 28. sept. 2014

Åpningstider: ons-søn kl. 13.00 – 17.00

Relaterte saker