Arrangementet er fullført.

Konsert ved julens slutt! hovedbilde
søndag 
19:30

Konsert ved julens slutt!

ntso

Den 10. januar avsluttes julen musikalsk med et møte mellom gregoriansk sang, middelalder, folkemusikk og jazz når Consortium Vocale, Trio Mediaeval, Arve Henriksen og Eivind Aarset inviterer til konsert. Her smelter ulike musikksjangere sammen i en stemningsfull reise gjennom musikkhistorien, fra den eldste kjente kirkemusikk til nåtidens improvisasjonskunst.

TRIO MEDIÆVAL Den norsk-svenske trioen har siden starten for snart 17 år siden oppnådd stadig større suksess, særlig i USA der de inntil nylig har turnert én måned i året. I 2007 ble Trio Mediæval utnevnt til festspillmusikere under Festspillene i Bergen. De opptrer ellers på konsertscener både i hjemlandet, Europa, Canada, Kina, Korea og Japan. Trio Mediæval har høstet strålende kritikker for sine konserter og havnet på bestselgerlistene for sine plateutgivelser. Det fjerde albumet Folk songs (ECM New Series), med Birger Mistereggen på slåttetromme, slagverk og munnharpe, ble nominert til Spellemannprisen i 2007 og Grammy Awards i kategorien for beste kammermusikk-fremførelse. I 2011 lanserte trioen A Worcester Ladymass på ECM Records, med musikk fra engelsk middelalder. I fjor kom Aquilonis – (Nordavind) – den sjette utgivelsen til Trio Mediæval på ECM Records. Aquilonis gikk raskt inn på den amerikanske Billboard-listen, og ble kåret til en av fjorårets 25 beste klassiske album av avisen New York Times.

CONSORTIUM VOCALE er et ensemble tilknyttet Oslo Domkirke. Siden 1998 har gruppen spesialisert seg på gregoriansk sang under ledelse av Alexander M. Schweitzer. Samarbeidet har ført til en rekke konserter i Norge og Europa, samt de kritikerroste CDene Laus Mea Dominus (ASV Gaudeamus, 2002), Exaudiam eum (2L, 2007), Vultum tuum (EOS Verlag, 2008) og Resurrexi (EOS Verlag, 2013). Virksomheten har de siste årene omfattet konserter i Norge, Sveits, Tyskland, Belgia, Ungarn, Hellas og Italia, samt samarbeid med blant andre folkemusikeren Berit Opheim og domorganist Kåre Nordstoga.

Jazzmusiker og komponist EIVIND AARSET er internasjonalt anerkjent innenfor sjangeren nujazz/ jazzelektronica, mens det hele startet i heavyrockbandet Road hvor han var gitarist. Aarset kombinerer gitarspillet sitt med en unik effektbruk. Hans debut som bandleder hos Jazzland Recordings ble av New York Times beskrevet som “One of the best post-Miles electric jazz albums.”

Trompetisten ARVE HENRIKSEN fra Stryn er en av våre fremste samtidsjazzmusikere, kjent for sine distinkte, fløyteliknende trompetoner, inspirert av den japanske shakuhachi-fløyten. Han har gjort suksess som solotrompetist så vel som med electronicabandet Supersilent, og han har samarbeidet med mange store navn som David Sylvian, Nils Petter Molvær og Terje Isungset. I August 2014 ga han ut The Nature of Connections, som ble nominert for Spellemannprisen 2014, på Rune Grammofon til strålende kritikker.

Ordinær 325,- A-kortpris 220,-
Billetter kan kjøpes ved inngangen. Forsalg via Ticketmaster.

Relaterte saker

Eventbilde: Kammerkonsert på Sentralen
tirsdag
19:00

Kammerkonsert på Sentralen

Dextra Musicas konsertserie er en del av Klassisk tirsdag. Klassisk musikk i verdensklasse, hver tirsdag i Oslo!

Eventbilde: Blomenholm på Brød & Sirkus
tirsdag
21:00

Blomenholm på Brød & Sirkus

Blomenholm er et Oslo-basert pop/rock-band med inspirasjon fra artister som; The Eagles, Ryan Adams, Blake Mills og John Mayer.

Eventbilde: Biobarokk: Barnemorderen
onsdag
19:00

Biobarokk: Barnemorderen

Konsert som bygger på diktet «Barnemorderen.» Diktet indikerer en historie om liv og død, sorg, men også utvikling og håp for fremtiden.