Arrangementet er fullført.

Konsert med Pauline Oliveros og Kristin Norderval hovedbilde
fredag 
19:00

Konsert med Pauline Oliveros og Kristin Norderval

ntso

Konsert med Pauline Oliveros og Kristin Norderval

Fredag 13. juni kl. 19.00 holder den legendariske komponisten og akkordeonisten Pauline Oliveros konsert på Kunstnernes Hus i Oslo. Den kritikerroste sopranen og scenekunstneren Kristin Norderval vil også fremføre verket ”I Give You Back” av Annea Lockwood, og vil i tillegg gjøre en improvisert duo-opptreden med Oliveros.

Denne kvelden byr på en eksepsjonell konsert som tar et dypdykk i ”Deep Listening”-konseptet med to veteraner innen kunst – og improvisasjonsmusikk.

Kvelden starter med en visning av filmen ”To Valerie Solanas and Marilyn Monroe in Recognition of their Desperation”. Deretter blir det en sjelden Q&A med Oliveros og Electra Productions direktør, kurator og skribent Irene Revell.

Pauline Oliveros er en pioner innen elektronisk musikk og improvisasjon og en mester på digitalt trekkspill. Denne verdenskjente artisten begynte utviklingen av konseptet Deep Listening tidlig på 1960-tallet, som ble formalisert som begrep omlag 20 år senere.

Den kritikerroste sopranen Kristin Norderval deler scenen med Oliveros på vokal og digital prosessering. Hennes repertoar strekker seg fra renessansesang til downtown-New York-avantgarde. The New Yorker’s anerkjente musikkskribent Alex Ross utropte hennes verk ”Aural Histories” til en av de viktigste innspillingene av klassisk musikk i 2012.

Lørdag 14. juni holdes det også en workshop med Pauline Oliveros som er en introduksjon til Deep Listening med historie, teori og praksis.

Konserten er arrangert av nyMusikk og workshopen med Pauline Oliveros er arrangert av nyMusikk i samarbeid med VoxLAB.

Konsert med Pauline Oliveros og Kristin Norderval

DATO: 13. juni
TID: 19.00
STED: Kunstnernes Hus

Deep Listening workshop v/Pauline Oliveros (krever påmelding)

DATO: 14. juni
TID: 15.00-18.00
STED: ANX, Atelier Nord, Olaf Ryes pl. 2

Klikk her for påmelding >> 

Relaterte saker

Eventbilde: Kammermusikkonsert
tirsdag
19:00

Kammermusikkonsert

Tirsdag den 27. juli holdes det kammermusikkonsert i Gamle Raadhus. Det bys på et variert program med musikk av Joseph Haydn og Antonin Dvorak.

Eventbilde: Konsert med Leif Ove Andsnes
søndag
19:00

Konsert med Leif Ove Andsnes

Norges største internasjonale klassiskstjerne med Beethoven og Dvorák på programmet. Ekstrakonsert 19. april. Begrenset antall billetter – vær rask om du vil få med deg dette.

Eventbilde: Dance With A Stranger
fredag
20:00

Dance With A Stranger

I september får du oppleve herrene Øivind Elgenes, Frode Alnæs og Bjørn Jenssen sammen med fire musikere i en frisk og vitalisert utgave.