Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Kongelige reiser 1905–2005 hovedbilde
torsdag 

Kongelige reiser 1905–2005

Kongelige reiser 1905–2005 på Nasjonalgalleriet

Utstillingsrekken Den kongelige reise er Regjeringens gave til DD.MM. kong Harald og dronning Sonjas 75-årsdager i 2012. Gaven består av seks utstillinger med skatter fra de kongelige samlingene av kunst, kulturhistoriske gjenstander og fotografier.

Utstillingen markerer startskuddet for prosjektet «Den kongelige reise», og har reiser som bindeledd mellom monarken og folket som hovedtema. Det fokuseres på reisene til dagens kongepar, men utstillingen følger også inn- og utenlandsturene til kong Haakon VII og dronning Maud, kong Olav V og kronprinsesse Märtha.

Utstillingen presenterer ca. 250 gjenstander fra de kongelige samlingene. Et gjennomgående tema er reisens estetikk. Utstillingen viser reiseutstyr, drakter, uniformer, ordener og gaver gitt til våre konger og dronninger av utenlandske statsledere på besøk i Norge. Blant høydepunktene er vognen, draktene og uniformene som ble laget til kroningen i 1906 samt klesdraktene som ble brukt i forbindelse med signingene i 1958 og 1991.

Det er også mulig å se fire filmer fra NRK om Norges kongehus i foredragssalen (biblioteket) i Kunstindustrimuseets 1. etasje.

Kuratorer for utstillingen er Widar Halén og Nina Høye.

Les mer om utstillingen Kongelige reiser 1905–2005 >>

 

Relaterte saker

Eventbilde: Bli med på vårens beste gaming-festival!
lørdag

Bli med på vårens beste gaming-festival!

Opplev sluttspillet i Telialigaen i Oslo lørdag 28. mai og søndag 29. mai! Spill masse forskjellige spill, delta i aktiviteter og se Norges beste e-sportlag live som publikum.

Eventbilde: Plantemarked i Botanisk hage
søndag

Plantemarked i Botanisk hage

Denne dagen får du kjøpt planter som er dyrket frem i våre veksthus av ildsjeler i Botanisk hages Venneforening. Her kan du finne planter som ikke er vanlige på de fleste hagesentre.

Eventbilde: Sommermarked på Bærums Verk
lørdag

Sommermarked på Bærums Verk

Velkommen til et spennende sommermarked. Her kan du oppleve boder med mat, håndverk, kunst og andre spennende varer, i tillegg til de allerede etablerte butikkene på Bærums Verk.